Pamtit će se sinoćnji meč Eurolige

Noć za pamćenje Muse, a već danas veliko priznanje

Samir Mlaćo

Nevjerovatan meč Eurolige sinoć su odigrali Real Madrid i Anadolu Efes. Na kraju čak četiri produžetka, pobjed Reala 130:126, ali i 40 poena bh. reprezentativca Džanana Musa.

Nevjerovatan je bio Musa, bila je to noć za pamćenje i sigurno poseban trenutak za njega.

Već danas stiglo je veliko priznanje. Sasvim očekivano, Musa je oblježio ovo kolo Eurolige i dobio priznanje za najkorisnijeg igrača kola.

Objavila je to Euroliga na zvaničnoj stranici i uputila čestitke Musi.

Real je lider u Euroligi i ima 17 pobjeda te samo dva poraza, a jedan od najzaslužnijih je svakako Musa koji uživa i veliku podršku navijača ovog kluba.

Već sutra novi ispit očekuje Musu i saugrače. Rival će u okviru ACB lige Španije biti Baskonija, a zatim slijedi duel Eurolige protiv Bayerna.

Šou pred kamerama poslije meča

Novinar Eurolige je pitao Musu da li je ima snage dati izjavu s obzirom da se mnogo potrošio u meču sa četiri produžetka, a Musa se našalio i kazao da ne zna.

Pritrčao je njegov saigrač Yabusele i okupao ga, kao i novinara, a svi su se nasmijali.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Musa je nakon toga ponovo prišao novinari i imao zanimljivu priču.

"Moram da ispričam priču. Mario mi je stavljao trake danas i rekao mi je da ću zabiti 40 poena večeras. Kunem se Bogom", rekao je Musa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.