Džanan Musa odigrao meč karijere u utakmici kakvu košarka ne pamti!
Fenomenalan nastup Džanana Muse (Foto: EPA)

40 poena protiv Efesa uz četiri produžetka

Džanan Musa odigrao meč karijere u utakmici kakvu košarka ne pamti!

Midhat Šljivak

Bh. košarkaš Džanan Musa odigrao je večeras najbolju utakmicu sezone u dresu Real Madrida, ali i najbolju karijere u Euroligi. Džanan je eksplodirao protiv Efesa u utakmici kakva se neće dva puta ponoviti i u kojoj je nakon četiri produžetka slavio Real Madrid rezultatom 130:126.

Džanan Musa kroz ovu sezonu ima uspona i padova, ali večeras je protiv Efesa pokazao da se radi o zaista pravoj zvijeri od košarkaša jer je potpuno uništio rivala. 

Veoma neizvjestan meč viđen je večeras u Madridu i odlučen je tek nakon četiri produžetka. Nakon prve dionice Kraljevi su imali sedam poena prednosti (25:18), da bi se na odmor otišlo sa samo plus dva, 38:36.

Musa je sam vukao Real Madrid u nastavku. Efes je u jednom trenutku potpuno okrenuo utakmicu na svoju stranu, imao je i 10 poena prednosti, ali Džanan je bio čudesan.

Do kraja treće dionice domaći tim je uspio okrenuti rezultat na svoju stranu i u posljednjih deset minuta igre ući s tri poena prednosti, 64:61.

Rezultatska klackalica viđena je i u posljednjoj dionici. Musa je igrao sam, trojkom na minut i po do kraja poravnava meč na 79:79 i meč je odlučivala jedna lopta.

Oglasi

Campazzo potom forsira i poklanja prednost Efesu, Musa s bacanja vraća na 81:81, da bi do kraja Larkin i Campazzo ne pogađaju i odlazi se u dodatnih pet minuta.

Produžetak također donosi dosta uzbuđenja. Musa je dobio malo i pomoći, ali nekoliko vezanih tehničkih grešaka Reala konstantno su održavale Efes u životu u ovom meču.

Campazzo je ponovo tragičar. Promašio je bacanje koje je moglo donijeti pobjedu, a zatim Shane Larkin s linije bacanja pogađa za 91:91. Ostalo je osam sekundi za napad domaćih, umjesto u ruke Musi, lopta ide kod Marija Hezonje koji ne pogađa i odlazi se u još jedan produžetak.

Izvukao se Real iz nevjerovatne situacije u ovom meču. Minus devet su imali u jednom trenutku, ali nestvarnom završnicom i poenima Marija Hezonje sa zvukom sirene dolaze do 102:102.

Oglasi

U trećem produžetku Hezonja i Campazzo su se konačno pojavili na utakmici. Ipak, Hrvat je ponovo propustio prelomiti utakmicu u ključnim trenucima, ali večeras kao da niko nije htio da pobijedi pa je poenima Tavaresa na pet sekundi do kraja rezultat ponovo bio izjednačen 111:111. Promašio je Efes šut i ušlo se u četvrti produžetak.

Real je u četvrtom produžetku ipak slomio Efes. Musa, Hezonja, pa i Campazzo su završili posao i stigli su do pobjede u jednoj od najboljih euroligaških utakmica svih vremena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Džanan Musa je bio nezaustavljiv za rivala. Ubacio je 40 poena za 45 minuta, dodao je osam asistencija i dva skoka. Šutirao je 13 od 15 za dva i 2 od 5 za tri poena. Pogodio je i 8 od 11 slobodnih bacanja.

Mario Hezonja je dodao 31 poen i 12 skokova, Facundo Campazzo 25,  a kod Anadolu Efesa Shane Larkin je meč završio s 32 poena.

Top Komentari

Odigrao od kad postoji po pojenima , ali kad se utakmica lomila opet je postao miš i na kraju kad ga je trener zadnji produžetak četvrti izveo Real je dobio tanak je on za preuzet odgovornost , donijeti pobjedu ali kao svaki bosanac sad će mu se kurcic dići
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi