Navijači plaču i luduju, a Hezonja se od nevjerice hvata za glavu: "Sramota me što sam to uradio"

Real i Efes su odigrali antologijski meč

Navijači plaču i luduju, a Hezonja se od nevjerice hvata za glavu: "Sramota me što sam to uradio"

Admin Čaušević

Po prvi put u historiji Eurolige odigran je jedan meč sa čak četiri produžetka. Real je pobijedio Efes Pilsen 130:126 poslije 60 minuta igre, a meč su obilježili Mario Hezonja i Džanan Musa koji su bili najefikasniji na meču.

Hezonja je meč završio sa 31 poenom i dodao je 12 skokova, s tim da je pogađao kada je bilo najvažnije te je u trans bacao više od 8.000 navijača Kraljeva u WiZink centru.

Hrvatski košarkaš je polaganjem poslije solo prodora zabio za drugi produžetak, a neki navijači Reala su od silnog uzbuđenja pustili i suzu.

I sam Hezonja je bio u nevjerici poslije njegovih poena pošto su kamere uhvatile trenutak kada se hvata za glavu.

Poslije toga je zabio i trojku u četvrtom produžetku koja je bila i ključna za pobjedu o kojoj će sigurno još dugo pričati košarkaški svijet.

Oglasi

Ipak, na kraju utakmice Hezonja je bio objektivan kazavši da ga je sramota što je čak 17 navrata šutirao za tri poena tokom 50 provedenih minuta na parketu.

"Prvo, sramota me je što sam ispucao 17 trica, ha ha. Promašio sam neke lagane šuteve, a pogodio teže", kazao je 28-godišnjak te dodao:

"Košarka je najljepši sport. Ludo je bilo ovo iskusiti i biti dio historije. Bilo je ovo nevjerojatno, i drago mi je da smo pobijedili.

Efikasniji od Hezonje na utakmici bio je Musa. Bh. reprezentativac je odigrao meč karijere sa postignutih 40 poena uz također niz postignutih važnih poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Inače, u Madridu je viđeno niz rekorda. Osim što je meč Real - Efes najduži u historiji tako je euroligaško takmičenje dobilo i igrača sa najvećom minutažom.

Efesov Shane Larkin je na parketu proveo čak 53 minute i 11 sekundi što je nezapamćen statistički podatak za evropsku košarku.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

alo888
Hebo li vam Hezonja sestre svima redom. Kako vas nije stid pa smetljari jedni Džanan Musa je bio ubjedljivo najbolji igrač utakmice a u tekstu jedva da ste ga spomenuli. FUJ FUJ FUJ
3 3
DDG
Hezonja, Hezonja, Hezonja…, al’ eto, ni naš Musa sa 40 poena nije bio loš.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi