Džanan Musa i potez koji je bacio publiku u trans - U dvorani se rodio košarkaški Cristiano Ronaldo
Fenomenalne slike iz Madrida

"Calma" od strane Džanana Muse

Džanan Musa i potez koji je bacio publiku u trans - U dvorani se rodio košarkaški Cristiano Ronaldo

M. Šljivak

Džanan Musa odigrao je meč karijere u Euroligi. Bh. košarkaš je ubacio 40 poena u pobjedi Real Madrida nad Anadolu Efesom (130:126) nakon čak četiri produžetka. Musa je bio nezaustavljiv, a u jednom trenutku je odlučio imitirati slavni potez Cristiana Ronalda.

Noć za pamćenje je iza Džanana Muse. Bh. košarkaš je ubacio 40 poena u nestvarnoj pobjedi Real Madrida nad Anadolu Efesom (130:126) i došao je do rekorda karijere.

Musa je na minut i po prije kraja regularnog dijela meča pogodio trojku kojom je vratio Kraljeve u meč. Bili su to poeni za izjednačenje rezultata na 76:76, da bi nakon toga uslijedilo nešto što se ne viđa često na košarkaškim parketima.

Džanan je odlučio imitirati Cristiana Ronalda. Publiku je umirio na način kao što je to na fudbalskom terenu godinama činio legendarni Portugalac.

"Calma. Yo, Aqui", odnosno "Mirno, ja sam tu", izgovarao je Ronaldo, a večeras je to pokazao i Džanan Musa. Gestikulacije su bile baš kao i čuvenog portugalskog fudbalera.

Oglasi

Fenomenalni bh. košarkaš večeras je pokazao da je istinski ubica kada ima loptu u rukama. Često je međutim i u ovom meču morao gledati saigrače kako forsiraju, no na kraju je sve dobro završilo.

Džanan Musa dio historijske utakmice u Euroligi

Historijsku utakmicu odigrali su u Madridu Real i Anadolu Efes. Postavljeni su brojni rekordi Eurolige.

Očekivano, ovo je prva utakmica u historiji s tri i četiri produžetka, a Real je postao tim koji je postigao najviše poena u jednoj utakmici (130).

Također, ovo je utakmica u kojoj su dva tima kombinovano ubacila najviše poena u historiji (256).

Rekorder je večeras i košarkaš Anadolu Efesa Shane Larkin. On je na parketu proveo čak 53 minute i 11 sekundi i to je najveća minutaža jednog košarkaša u historiji.

Definitivno je ovo utakmica koja će se pamtiti i teško da će se ikad više ponoviti. Izuzetna je stvar što ju je obilježio baš Džanan Musa.

Top Komentari

Bolje bi bilo da ste napisali, da je Musa naš AS koji je drugi KINDžE..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi