Prgavi Roy Keane imao je glavnu riječ u svlačionici Manchester Uniteda (Foto: EPA)

Svašta se dešavalo u Unitedu, ali bilo je rezultata

Prigovor divljaku, pa nokaut pred kompletnom ekipom: Scenu iz svlačionice nikad neće zaboraviti

Midhat Šljivak

Jedan od najprgavijih fudbalera svih vremena bez ikakve je dileme legendarni veznjak Manchester Uniteda Roy Keane. Irac je bio veliki autoritet u svlačionici, nije trpio bezobrazluk saigrača, a dobro ga je upamtio Gabriel Heinze kojeg je Keane nokautirao.

Argentinski defanzivac Gabriel Heinze nosio je dres Manchester Uniteda u periodu od 2004. do 2007. godine. Imao je priliku doći u tim kojeg je Sir Alex Ferguson vodio do najvećih uspjeha, a tamo ga je između ostalih zvijezda dočekao i Roy Keane.

Čuveni udarač bio je šef svlačionice. Sve je moralo biti po njegovoj volji, a oni koji su kršili stroga pravila morali su se nositi s posljedicama.

Gabriel Heinze je jedan od onih koji je saznao kakav je Irac kada izgubi živce. Nokautiran je usred svlačionice i nije mu bilo jasno šta se dešava u tim trenucima.

"Izgubili smo protiv Middlesbrougha, a Keane je ušao nakon meče u svlačionicu. Čuo sam da mi govori da od*ebem. Došao sam do njega i uzvratio mu istim riječima. Ne sjećam se šta se potom dešavalo. Kad sam se probudio bio sam na podu", otkriva Gabriel Henize.

Roy Keane i Gabriel Heinze (Foto: EPA)

Naravno, izvinjenje nije dobio. Keane je na ovaj način pokazao ko je gazda tima i svlačionice i argentinski defanzivac nije više smio ni pisnuti.

Gerard Pique drhtao pred ozloglašenim udaračem

Gerard Pique je jedan od onih koji je osjetio ko je i šta je u svijetu fudbala Roy Keane.

Španski defanzivac je kao 18-godišnjak bio u svlačionici Crvenih đavola, sjedio je pored kapitena Keana, a zatim mu je zavibrirao telefon. Tu je nastao haos.

"Nije mogao da 'provali' odakle dolazi buka. Gleda po svlačionici kao manijak, kao Jack Nicholson u onoj čuvenoj sceni iz filma 'Isijavanje'. Viče na sve, pita čiji je telefon? Vladala je tišina. Pitao je tri puta i konačno sam progovorio."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Poludio je, izgubio je razum. Pred svima. Izgledao je strašno. Gotovo sam se usrao u gaće", svjedoči Gerard Pique.

Roy Keane je dres Uniteda nosio od 1993. do 2005. godine. Osvojio je sve što je mogao i ostat će upamćen kao legenda kluba s Old Trafforda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.