Zbogom Manchester United! Prva zvijezda koja napušta Old Trafford u velikoj januarskoj čistki
Jadon Sancho napušta Manchester United.

Englez odlazi

Zbogom Manchester United! Prva zvijezda koja napušta Old Trafford u velikoj januarskoj čistki

Eldar Ganibegović

Za januar mjesec najavljena je velika čistka u Manchester Unitedu. Inostrani mediji prenose kako je prva zvijezda već na pragu odlaska.

Manchester United igra užasno (i) ove sezone. Crveni đavoli su osmi u Premier ligi nakon 20 kola, a u Ligi prvaka su završili posljednji u grupi i oprostili se od Evrope već u decembru.

Bez obzira na to, čini se da Erik ten Hag ima apsolutnu podršku. Nizozemac je najavio čistku u januaru mjesecu, a sada je prva zvijezda već na pragu odlaska. 

Jadon Sancho ide u Borussiju Dortmund

Iako su klubovi poput Barcelone, Juventusa i Leipziga pokazivali interes za Sancha, on nije bio previše očaran time. Radije bi se vratio u staro jato.

Jadon Sancho želi da napusti Manchester United, a pristao je da se vrati u Borussiju Dortmund. Prema ekskluzivnim informacijama njemačkog novinara Floriana Plettenberga, Manchester United i Borussia Dortmund žele da postignu dogovor oko posudbe koja bi trajala do kraja sezone.

Oglasi

Sve tri strane u ovom momentu rade na pronalasku najboljeg rješenja, no sve ovisi o Manchester Unitedu. Da bi se posao zaključio, Crveni đavoli moraju prihvatiti posudbu, a ne transfer.

Podsjetimo, Jadon Sancho je u dresu Manchester Uniteda nastupio 82 puta, te je postigao 12 pogodaka uz šest upisanih asistencija.

Jadon Sancho je u nemilosti trenera i nije igrao duže od tri mjeseca. 

Još tri zvijezde na izlaznim vratima Manchester Uniteda

Osim Jadona Sancha, još tri zvijezde su na izlaznim vratima Manchester Uniteda. Prvi u redu je defanzivac Raphael Varane, za koga interesa ne manjka, pa ga tako žele u Španiji i Njemačkoj. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Preostala dva fudbalera kojih se Ten Hag želi riješiti su Casemiro i Martial. Navodno bi klub bio spreman prihvatiti ponude iz Saudijske Arabije i Brazilac i Francuz bi tamo mogli nastaviti karijere. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi