Više informacija u narednim danima

Sloboda sutra pali motore: Stigao novi igrač, Mujezinoviću nije produžen ugovor

Haris Zilić

Bh. klubovi su završili s odmorima i lagano kreću pripreme za drugi dio sezone. Uzbudljivo će biti i u Tuzli gdje FK Sloboda na proljeće očekuje borba za povratak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Sloboda motore plati 10. januara, a u 11 sati zakazana je prozivka nakon toga i prvi trening.

Dosta je turbulnetno bilo u Slobodi posljednjih dana, a u klubu vjeruju da će zadržati prvu poziciju u Prvoj ligi FBiH i u maju proslaviti povratak u društvo najboljih.

Od novih imena u timu, ekipi će se pridružiti Amar Kovčić koji dolazi iz hrvataskog Trnja i to je trenutno jedino poznato od igračkog kadra, a više informacija znat će se u narednim danima, naravno i o eventualnim pojačanjima.

Ono što je također bitno napomeuti je da Adnanu Mujezinoviću dojučerašnjem šefu omladinskih pogona FK Sloboda nije produžen ugovor.

Tuzlaci će imati i dva dijela priprema van svog grada. Krajem mjeseca januara Sloboda će odraditi mini pripreme u Etno selu Stanišići, a krajem februara šest dana će odraditi pripreme u Međugorju pred start proljetnog dijela sezone u Prvoj ligi FBiH.

Sve u svemu, Sloboda će imati puna dva mjeseca za pripreme, a sve s ciljem da s ekipa što bolje pripremi za završne borbe u sezoni.

Ovome dodajmo da će između dva ciklusa priprema Sloboda odigrati i utakmicu osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine kada će dočekati FK Sarajevo, a termin će biti 10. ili 11. feburar 2024. godine.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Podsjetimo, FK Sloboda je jesenji dio u Prvoj ligi FBiH završio kao lider na tabeli sa 36 osvojenih bodova, tri više od ekipe Stupčanica.

Proljetni dio sezone u Prvoj ligi FBiH počinje 9. marta utakmicama 16. kola, a Sloboda će odmah na startu proljetnog dijela na vruće gostovanje u Kakanj kod ekipe Rudara kojem gori pod nogama i očekuje ih grčevita borba za opstanak.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.