U Tuzli u sjajnom raspoloženju čekaju Novu godinu: Jesen iz snova i nekoliko porušenih rekorda

Najozbiljniji kandidat za ulazak u Premijer ligu BiH

U Tuzli u sjajnom raspoloženju čekaju Novu godinu: Jesen iz snova i nekoliko porušenih rekorda

Eldar Ganibegović

Jesenji dio sezone FK Sloboda okončao je na prvom mjestu Prve lige FBiH s 36 osvojenih bodova. Polusezona iz snova za ovaj klub, koji je porušio nekoliko rekorda.

U junu mjesecu je postavljena nova uprava kluba i krenulo se bukvalno iz pepela. Nova uprava odmah je angažovala favorita navijača Zlatana Nalića, koji je imao svega pet dana da od 35igrača izabere 20 i da se sa potpuno novim timom nakon samo 17 dana treninga suprostavi Rudaru iz Kaknja u prvoj prvenstvenoj utakmici.

Rezultat nakon odigrane jesenje sezone je to da je Sloboda postala jesenji prvak sa mnoštvom ostvarenih rekorda. Historijski gledano ovo je najuspješniji period FK Slobode ikada.

Sloboda iza sebe ima jesen za pamćenje, uključujući statistički najuspješniju polusezonu u klupskoj historiji. Tuzlaci su na prvom mjestu, a za taj period imaju najviše osvojenih bodova ikada (36), kao i najviše postignutih golova ikada za jednu polusezonu (38).

Imaju najviše uzastopnih pobjeda (10), a upravo taj rekord je sa pet vezanih pobjeda do skoro držao pokojni Miroslav Ćiro Blažević.

Sloboda ima i najviše ukupnih pobjeda 14 od 17 mogućih kao i najduži niz pobjeda na domaćem travnjaku što je takođe historijski uspjeh.

Oglasi

Ekipa se pobjedom nad FK Željezničarem kvalifikovala u osminu finala kupa BiH, gdje će u prvoj takmičarskoj utakmici na proljeće igrati protiv FK Sarajevo. 

Prema podacima Transfermarkta Sloboda pod komandom trenera Zlatana Nalića je osvajala 2 i po boda po utakmici. To ga za sada čini najučinkovitijim strategom u 104-godišnjoj historiji Crveno-crnih.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Proljeće na dva fronta

FK Sloboda na proljeće će 10. februara igrati utakmicu osmine finala kupa Bosne i Hercegovine, a protivnik će biti FK Sarajevo.

Nakon toga, u 16. kolu Prve lige FBiH, ekipu Zlatana Nalića očekuje gostovanje u Kaknju kod Rudara, a zatim i u Bihaću kod Jedinstva. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Sretno jedinom tuzlanskom klubu i da se sto prije vratite u PL. U kupu na zalost zelim da ispadnete i da nase Sarajevo osvoji.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi