Nermin Mujkić tražena roba - Stigle ponude iz HNL-a, Austrije, ali i od norveškog Odda!

U januaru će skoro pa sigurno promijeniti sredinu

Nermin Mujkić tražena roba - Stigle ponude iz HNL-a, Austrije, ali i od norveškog Odda! · Saznajemo

Esmer Oštraković

Kada je na početku sezone stigao u FK Sloboda, malo ko je čuo za Nermina Mujkića. Mladi defanzivac je u prvom dijelu sezone pružao sjajne partije, a tome najbolje svjedoče ponude koje za njega pristižu na adresu Slobode.

Mladi Mujkić je ugovorom vezan za Slobodu, pa će čelnici ovog tima imati priliku da zarade finu svotu novca na njegovoj prodaji.

Kako SportSport.ba nezvanično saznaje Mujkić se nalazi na meti šest klubova koji su u posljednjih nekoliko dana kucali na vrata tuzlanskog tima.

Krajem prvog dijela sezone pojavila se informacija da se za njegove usloge interesuje FK Sarajevo, a navodno njihov interes još uvijek nije "ohladio".

Ipak, tim sa Koševa nije prvi favorit za dovođenje mladog reprezentativca Bosne i Hercegovine jer će imati veoma jaku konkurenciju.

Neslužbene informacije do kojih smo došli govore da su najveći interes za Mujkića pokazali iz norveškog Odda.

Oglasi

Zvanične ponude još uvijek nema, ali prema našim informacijama obavljena je runda nezvaničnih "pregovora" koji su bili pozitivni.

Tuzlaci ne žele za siću pustiti Mujkića, ali svjesni su da igraju u nižem rangu i da ne mogu ni pretjerivati sa uslovima.

Tako bi idealna cifra koju Sloboda želi zaraditi bila 200 hiljada eura, a čelnicima Odda to ne bi bio problem platiti.

Osim Odda za Mujkića se interesuju i tri tima iz Austrije, kao i jedan tim iz HNL-a koji je upoznat sa njegovim kvalitetama još kada je bio u ovoj zemlji.

Oglasi

Pred Slobodom, ali i Mujkićem je tako zanimljiv januar u kojem će svi pokušati da profitiraju na najbolji način.

Prve fudbalske korake napravio u FK Sarajevo, iz Istre stigao u Slobodu

Na početku sezone Mujkić je u Slobodu stigao iz juniorskog tima Istre i za veoma kratko vrijeme se pokazao kao pun pogodak.

Svoje prve fudbalske korake napravio je u FK Sarajevo, u kojem je svojevremeno igrao i za kadetski tim.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Nakon toga odlučio je da sredinom 2020. godine ode u omladinski pogon Dinama, a pola godine kasnije ide u Istru.

Vrijedi dodati i to da je igrao za sve omaldinske selekcije naše zemlje.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tesla_Nikola
Bacio sa Husara u novi trošak, sumnjam da su ovakvi članci jeftini
3 0
Ham0
Hahahahhaahaha Odvojio husara petobanku za clanak. Siguran sam da u FK Sarajevo nisu nikada culi za ovog momka. A o strancima da ne pricamo.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi