Početak nove ere

Čudo iz Srbije prije nekoliko sati doputovalo na milanski aerodrom, nasmijan, ali i pomalo zbunjen

Edmir Škorić

Mladi i jako talentovani fudbaler iz Srbije nastavit će karijeru u slavnom Milanu, a u grad mode stigao je danas.

Matija Popović ima samo 17 godina i omladinac Partizana bio je na meti velikana. Htjeli su ga mnogi, on na kraju pristao da ode u Milan.

Njemu je krajem 2023. godine istekao ugovor s Partizanom i u Milan stiže kao slobodan igrač. Očekuje se da potpiše ugovordo ljeta 2028. godine.

Iza sebe Popović ima sjajnu statistiku. U 25 utakmica ove sezone postigao je 21 gol za omladinske selekcije Partizana.

Još uvijek nije debitovao za prvi tim crno-belih, ali neće imati vremena za to jer je njegov talenat odmah primijetio italijanski velikan.

Za kadetsku reprezentaciju Srbije ovaj mladi napadač je odigrao sedam utakmica i postigao jedan pogodak.

Očekuje se da prvo dobije priliku u Primaveri, odnosno mladom timu Milana, nakon čega bi postepeno trebao da dobija šansu i u prvom timu.

AC Milan sve više u posljednje vrijeme daje šansu mladim igračima, pa je tako nedavno za prvi tim sa nepunih 16 godina debitovao Francisco Camarda. Igrač rođen 2008. godine u duelu protiv Fiorentine prije dvije sedmice na teren je ušao u 83. minuti umjesto Luke Jovića. Camarda je oborio sve rekorde Milana i Serije A. Debitovao je sa 15 godina, 8 mjeseci i 23 dana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Porede ga sa SMS-om i Ibrahimovićem

Inače, Matija je zablistao na Evropskom prvenstvu za igrače do 17 godina prošlog maja, a mnogi ga porede sa Sergejom Milinkovićem-Savićem, neki čak i sa Zlatanom Ibrahimovićem.

Na San Siru će ga ugostiti njegovi sunarodnjaci Luka Jović i Jan-Karlo Simić, dok je Marko Lazetić otišao na posudbu. Svakako mu od pomoći može biti i bh. reprezentativac Rade Krunić, ali on će vrlo vjerovatno ubrzo napustiti Milan.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.