Krunić ni sam ne vjeruje šta mu Milan radi - Zar nije zaslužio dovoljno poštovanja?
Rade Krunić želi u Tursku, Milan je tvrdoglav i ima cijenu ispod koje ne želi ići. Šta će se dalje desiti, teško je reći. (Foto: EPA)

Zbog 500.000 eura...

Krunić ni sam ne vjeruje šta mu Milan radi - Zar nije zaslužio dovoljno poštovanja?

Edmir Škorić

Rossoneri su među najzaposlenijim klubovima Serie A u januarskom prijelaznom roku. Već su vratili svog stopera Mattea Gabbiu s posudbe u Villarrealu, dok je Filippo Terracciano bio podvrgnut ljekarskom pregledu u ponedjeljak ujutro uoči transfera vrijednog pet miliona eura iz Verone.

20-godišnji defanzivac potpisat će ugovor s Milanom u ponedjeljak navečer, a prema Sky Sport Italia nosit će broj 38.

Milan također radi na nekim prodajama, a prema Spormediasetu, Fenerbahče je povisio ponudu na 4,5 miliona eura za Krunića. To, međutim, još uvijek nije dovoljno za bivšeg prvaka Serije A koji je spreman prodati 30-godišnjaka za nešto veću naknadu, za barem pet miliona eura.

Krunić nije u protokolu u posljednjoj utakmici Milana u gostima kod Empolija kada su slavili s 3:0. Vjeruje se da je samo pitanje trenutka kada će bh. reprezentativac napustiti Milano.

On je bio jako bitan igrač za Stefana Piolija i zbog toga ga je odbio ljetos prodati Fenerbahčeu, a tada je turski velikan bio spreman da plati i preko 10 miliona eura. Pola godine kasnije Milanu bi i pet miliona eura dobro došlo.

Oglasi

U međuvremenu postoji još niz timova koji bi rado da dovedu Krunića. Govorilo se o Lyonu, sada se spominje Al-Shabab u Saudijskoj Arabiji kojeg vodi bivši trener Dinama Igor Bišćan.

Ipak, mnoge ponude Krunića ne zanimaju, on bi u Tursku kod Edina Džeke i Dušana Tadića, ali Fener mora malo da se isprsi ako želi da udovolji i njegovim i vlastitim željama.

Smiješno je ako je tih 500.000 eura problem, no s Turcima nikad nije jednostavno poslovati i oni žele što bolje proći u cijeloj situaciji, a ni Milan ne namjerava da spusti svoje zahtjeve.

Milan ima spremne zamjene za Krunića

Postoji nekoliko profila pod promatranjem na San Siru kako bi zamijenili Krunića, a jedan od njih je Guido Rodriguez iz Real Betisa, argentinski veznjak koji također ima italijanski pasoš, ali se nedavno povrijedio. Na meti je i Lucas Torreira iz Galatasarayja, te kao treća opcija Samuel Ricci iz Torina, iako bi potonji koštao mnogo više od ova dva zbog tgoa što je izuzetan talent i već sada ga svi traže.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U svakom slučaju, Rade Krunić se nada da će ubrzo napustiti Milan i ostvariti transfer kojem se nadao još ljetos. Želi s Fenerom napasti titulu, a tamo kao što znate već ima veliki broj "svojih" ljudi poput Džeke, Tadića, Livakovića...

Upravo je Džeko sve vrijeme zagovarao transfer Fočaka na Bosfor. Pioli nije htio tada ni da čuje, a sada je očito samo pitanje trenutka kada će transfer biti završen. Nadamo se da tih 500.000 eura neće sve upropastiti.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hz rajvosa
Baš mu se ide sa konja na magarca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi