Gruzijac je za rođendan stao na zub Gattusu, pa dobio "po nosu" - Jurio ga je niz hodnik i tukao
Kakhaber Kaladze napravio je sprdnju oko Gattusovog rođendana i nije teško pogoditi šta je uslijedilo.

Carlo Ancelotti ispričao detalje

Gruzijac je za rođendan stao na zub Gattusu, pa dobio "po nosu" - Jurio ga je niz hodnik i tukao

Eldar Ganibegović

Gennaro Gattuso poznat je kao jedan od najprgavijih fudbalera na velikoj sceni u 21. vijeku. Poznati su brojni primjeri kada je zbog svog temperamenta pretjerao. Jednu zanimljivu anegdotu koja se tiče njegovog rođendana, ispričao je jedne prilike Carlo Ancelotti.

Deveti je januar. Danas svoj rođendan proslavlja legendarni Gennaro Gattuso. Međutim, prije dosta godina, kada je nosio dres AC Milana, nije mu bilo baš do slavlja.

Njegov rođendan je u šali upropastio Gruzijac Kakhaber Kaladze. Njih dvojica zajedno su igrali na čak 220 utakmica, pa nije ni čudo da se Gruzijac odlučio na jedan takav korak.

Carlo Ancelotti sve ispričao

Tada je trener Milana bio sadašnji šef struke Real Madrida, Carlo Ancelotti. Upravo on je ispričao cijelu anegdotu, koja je nasmijala mnoge.

Naime, šestog januara, tri dana prije Gattusovog rođendana, trening Milana prekinuo je Kaladze. "Žao mi je što prekidam, ali moram da vam kažem, tri dana je do Gattusovog rođendana", rekao je Gruzijac.

Zatim je istog dana na večeri bila slična scena: "Momci, žao mi je što prekidam večeru, ali... Dva dana i 14 sati do Rinovog rođendana!"

Oglasi

Sljedećeg jutra je Kaladze opet napravio scenu i konstatovao da je još dva dana do Gattusovog rođendana, a isto je napomenuo i sutrašnjeg dana i to tri sata prije no što je otkucala ponoć.

Kada je otkucalo 00:00, svi su šutjeli, pa i Kaladze. Carlo Ancelotti ga je upitao da li ima nešto da kaže, a Kaladze je odgovorio: "Ne, nemam. Zašto bih?" 

Carlo Ancelotti je Milan vodio na 420 utakmica od 2001. do 2009. godine. 

"Rino ga je pogledao kao bomba koja će sad da eksplodira", opisao je to Ancelotti, pa onda otkrio šta se desilo sljedećeg jutra:

"Doručak. Kaladze je prišao stolu s tužnim licem, kao da mu se nešto strašno desilo. Pitao sam ga: Šta ti je Kakha, je l' imaš nekih problema?"

"Oh, mister, ne znam kako da vam ovo kažem, ali - Još 364 dana do Gattusovog rođendana!", rekao je Kakha. 

Muk u sali. Bili smo suočeni sa genijem. Jurio ga je niz hodnik i tukao. Mislim da su tad počeli njegovi bolovi u koljenu."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Kakhaber Kaladze nosio je dres Milana od 2001. do 2010. godine. Tada je otišao u Genou gdje je dvije godine kasnije završio karijeru.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1574859714
Vec puno puta ispricana prica novinarcici. Ima li nesto drugo zanimljivije? Ili ce te ostati amateri.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi