Mnoge stvari su jasnije

Al-Khelaifi potvrdio džentlmenski dogovor s Mbappeom: "Neću govoriti o brojkama..."

Edmir Škorić

I dok se u Madridu neprestano nadaju dolasku Kyliana Mbappea na ljeto, iz Pariza stižu izjave koje, iz perspektive realovaca, zvuče zabrinjavajuće.

Nasser Al-Khelaifi je kao prvi čovjek PSG-a gostovao u RMC-u kod Jeromea Rothena i iskoristio priliku da (ponovo) govori o slučaju Kyliana Mbappea. Njemu ugovor ističe krajem juna, a uveliko se nagađa hoće li ostati u Parizu ili pak potpisati za Real.

"Gledajte, ja ništa ne skrivam, želim naravno da Mbappe ostane, za mene je on najbolji na svijetu i takođe mislim da je PSG najbolji klub za Kylana. On je centar svega", rekao je Al-Khelaifi, pa je dodao:

"Imam jako dobar odnos s njim. Ne samo kao igrač, već kao osoba. Postoji između nas džentlmenski dogovor. Ne želim otkrivati šta je u ovom sporazumu, ali postoji dogovor. Ne želim da pričam o novcu i da govorim koliko je vrijedan. Naš dogovor nije pitanje novca. Ovo ostaje interna stvar. I to je više od potpisanog sporazuma", poručio je Al-Khelaifi.

Konačno, na temu Mbappea, pozvao je medije da "ostave Kyliana na miru". "Francuz tačno zna šta radi. Vjerujem mu, on nikada neće učiniti ništa protiv kluba", zaključio je Al-Khelaifi.

"Probali smo mnogo stvari u posljednjih jedanaest ili dvanaest godina. Neke stvari su uspjele, a druge nisu. Mislim da je i to iskustvo za nas".

Prema Al-Khelaifiju, trenutni tim i kako se predstavlja je pravo zadovoljstvo: "Tim igra kao tim, kao kolektiv. Zajedno se branimo, zajedno napadamo. Svi rade jedni za druge, na terenu i van njega . Atmosfera u trening centru danas kada ga pogledam je divna i pozitivna. Kao da idem u Diznilend".

Al-Khelaifi je odbacio glasine da Luis Enrique sjedi na klimavoj stolici. Španac je po njemu "najbolji trener na svijetu danas". Al-Khelaifi je impresioniran promocijom talenta i vrlo tehničkog fudbala od strane španskog trenera.

U međuvremenu, postoje problemi oko moguće kupovine Parka prinčeva, koji blokira gradska uprava Pariza. Al-Khelaifi također nije ljubazno razgovarao sa političarem Davidom Belliardom. On je izrazio kritike na račun projekta.

"Možda zato što smo iz Katara, zato što smo Arapi? To nije u redu. Zakonski on to ne može reći", ističe Al-Khelaifi. Nije želio da optuži političara za rasističku motivaciju, već je samo zaključio riječima: "Ne znam šta o tome kažu advokati, ali je ozbiljno".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Da se vratimo na Mbappea. Francuz je slobodan da pregovara sa svim klubovima oko eventualnog dogovora jer mu ugovor sa PSG-om ističe na kraju sezone. No, čini se da mu niko, pa ni Real Madrid nije dostavio tako dobru ponudu da bi je objeručke prihvatio, te Parižanima okrenuo leđa.

Iako se u nekim trenucima činilo da je na pragu prelaska u Madrid, sada se pak čini da ćemo ga i narednih sezona gledati u bogatom PSG-u.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.