U Madridu se stvara nešto za pamćenje: Florentino Perez je spreman napraviti što niko nikad nije
(AP Photo/Francois Mori)

Perez krenuo po historiju

U Madridu se stvara nešto za pamćenje: Florentino Perez je spreman napraviti što niko nikad nije

M. Šljivak

Madridski Real u budućnosti bi mogao imati jednu od najboljih ekipa u historiji. Florentino Perez ima namjeru dovesti najbolje što svijet fudbala nudi, a želja mu je da dres kraljevskog kluba obuku još Kylian Mbappe i Erling Haaland.

Florentino Perez je bez ikakve dileme najuspješniji predsjednik Real Madrida u historiju. 76-godišnjak radi nevjerovatan posao, dovodi najbolje mlade igrače svijeta i tako namjerava nastaviti u budućnosti.

Real Madrid planira imati tim za pamćenje. Malo im nedostaje za to, no uskoro bi se trebale popuniti posljednje praznine na određenim pozicijama.

Odavno je poznato da Kraljevi silno žele Kyliana Mbappea. Francuz može ovog januara početi s pregovorima, a s obzirom na dugogodišnju sagu oko njegovog dolaska, Perez mu je postavio ultimatum da mora potpisati predugovor do 15. januara.

I dok se čeka šta će biti s Mbappeom, Perez u tajnosti sprema paklen plan. To je dovođenje Erlinga Haalanda.

Oglasi

Čudesni Norvežanin igra svoju drugu sezonu u Manchester Cityju. Ima zaista nestvarne statistike i 'prekucao' je Premiership. S Građanima je odmah osvojio sve što je mogao i to bi ga moglo navesti da razmisli o odlasku.

Perez je spreman da ga dovede zajedno s Mbappeom. Imat će sasvim dovoljno prostora za potpis obojice i ako bi se eventualno desio njihov dolazak, Real bi se pretvorio u jedan od najboljih timova svih vremena.

Imao bi madridski velikan u tom slučaju većinu najboljih fudbalera svijeta. Tu je nestvarni Jude Bellingham, Vini Junior, Rodrygo, Arda Guler, te brojni drugi mladi fudbaleri i samo je pitanje koliko bi se trofeja osvojilo.

Ancelotti odlazi 2026. godine

Carlo Ancelotti će još dvije godine predvoditi Real Madrid s klupe, a potom će otići u trenersku penziju.

Slavni Italijan prije nekoliko dana je produžio saradnju do juna 2026. godine i potvrdio je kako će mu Real biti posljednji posao u karijeri.

"Ovo će mi biti zadnji posao u karijeri. Volim Madrid i želim ostati ovdje, moguće je da ću živjeti nakon okončanja trenerskog posla", rekao je Carlo Ancelotti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Klub još uvijek nije odlučio šta će biti sa starom gardom. Luka Modrić, Toni Kroos i Nacho Fernandez sami će donijeti odluku šta žele i vidjet ćemo kako će Real izgledati u novoj sezoni.

Nema dileme da bi dolaskom Mbappea i Haalanda Real postao nepobjediva mašina koja bi bila favorit za sve moguće trofeje.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

CAGE55
Nema većeg kluba na planeti.
2 3
Aspirator
Ovaj portal samo kopira clanke koje su sami objavili 5/6 puta I samo promjene datum hahahah
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi