Otkriveni detalji ponude koju je Real Madrid poslao Mbappeu: Cifre su 'divlje', a opcije dvije
Kylian Mbappe je od malih nogu navijač Real Madrida, ali saga o njegovom transferu traje već predugo (Foto: Federico Pastellini)

Nevjerovatan novac je u igri

Otkriveni detalji ponude koju je Real Madrid poslao Mbappeu: Cifre su 'divlje', a opcije dvije

Midhat Šljivak

Madridski Real krenuo je ovog januara po Kyliana Mbappea. Prvog dana nove godine Kraljevi su uputili zvaničnu ponudu Francuzu. Ona je uzmi ili ostavi, a poznati su i detalji ugovora kojeg je kraljevski klub ponudio napadaču PSG-a.

Saga oko prelaska Kyliana Mbappea u Real Madrid neće dugo trajati. Kraljevi su mu prvog dana 2024. godine poslali ugovor i dali su mu rok od 15 dana da donese odluku. Pred njega su stavljene dvije opcije, uzmi ili ostavi.

Pred Mbappea je postavljen uslov uzmi ili ostavi. Ponuda koju je dobio više je nego primamljiva, a The Athletic otkriva šta je kraljevski klub ponudio čudesnom francuskom napadaču.

Real je 25-godišnjaku ponudio platu od 26 miliona eura na godišnjem nivou. Također, pored toga spremni su mu isplatiti bonus za potpis ugovora od nestvarnih 130 miliona eura.

Sada je sve na Kylianu Mbappeu. Kraljevi su prebacili lopticu u njegovo dvorište i oni čekaju odluku do 15. januara. Ako je ne bude, tu će biti i kraj interesa za Mbappea od strane jednog od najvećih klubova svijeta.

Oglasi

Ovaj sjajni fudbaler je ugovorom za PSG vezan do ljeta ove godine. Pariški klub ima namjeru da ponovo produži saradnju s njim, a kao potencijalna destinacija spominje se i Liverpool.

Mbappe je i ove sezone zaista fenomenalan u dresu Svetaca. Odigrao je 23 utakmice u svim takmičenjima i ima učinak od 22 pogotka i dvije asistencije.

Florentino Perez bi rado i Erlinga Haalanda

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez rado bi u klub doveo i čudesnog norveškog napadača Erlinga Haalanda.

Jedan od najboljih fudbalera svijeta igra svoju drugu sezonu u Manchester Cityju, ali već je osvojio sve što je mogao i više nema nikakvih posebnih ciljeva, pa to Perez namjerava iskoristiti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Rado bi prvi čovjek kraljevskog kluba vidio Haalanda u svom timu. Prostora za njegovo dovođenje finansijski će itekako biti i neće biti iznenađenje ako Kraljevi i za njega pošalju ponudu.

Haaland je u dresu Manchester Cityja odigrao ukupno 75 utakmica i ima zaista nestvaran učinak od 71 pogotka i 14 asistencija.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi