I bogati šeici se naklonili kralju fudbala usred Saudijske Arabije

Špalir za 'Kralja'

I bogati šeici se naklonili kralju fudbala usred Saudijske Arabije

Midhat Šljivak

Madridski Real je pod vodstvom Florentina Pereza osvojio ogroman broj trofeja i može se bez ikakve dileme reći da je ovaj 76-godišnjak jedan od najboljih fudbalskih funkcionera svih vremena. Koliko poštovanje ima u svijetu fudbala govore scene iz Saudijske Arabije jer je predsjednik Reala dočekan kao kralj.

Florentino Perez je već 15 godina na čelu Real Madrida. Španski biznismen preuzeo je tim 2009. godine i od tog trenutka Kraljevi su počeli dominaciju evropskim i svjetskim fudbalom.

Postao je ovaj 76-godišnjak istinski kralj fudbala. Bez ikakve dileme je jedan od najboljih fudbalskih funkcionera svih vremena, što je pokazao i tokom prvog mandata od 2000. do 2006. godine.

I tada je Perez dovodio najveća imena svjetskog fudbala, no ono što je napravio s klubom u prethodnih deceniju i po teško da će iko ikada više dostići.

A kakva je faca u svijetu potvrđeno je po njegovom dolasku u Saudijsku Arabiju. Šeici su mu napravili špalir po dolasku, fanovi su ga okupirali i nakon ovih snimaka više ne treba trošiti riječi ko je Florentino Perez.

Oglasi

S ovakvim predsjednikom Real jednostavno ne može funkcionisati loše. Čovjek je od kraljevskog kluba napravio još veći brend širom svijeta, a i sam je postao planetarna zvijezda.

Perez je ugovorom s Realom vezan do juna 2025. godine. Zbog godina je teško očekivati da će ostati na funkciji jer će već tada imati 78 godina.

Šta je Perez sve osvojio s Realom?

Florentino Perez je dosad s Realom u 20 godina šefovanja klubom osvojio 31 trofej.

Šest puta je pod njegovim vodstvom kraljevski klub bio šampion Španije, šest puta su osvojili Ligu prvaka, šest puta španski Superkup.

Pet puta je Real uzeo titulu najboljeg tima svijeta uz jednu interkontinentalnu titulu 2003. godine, pet puta je osvojen i UEFA Superkup, a dva puta španski Kup.

Većina ovih trofeja stigla je u drugom mandatu kada su Kraljevi bili apsolutno dominantni na evropskim terenima.

Perez će zauvijek ostati upamćen kao jedan od najvećih funkcionera u svijetu fudbala i nema dileme da će Real za njega naći posebno mjesto u historiji.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi