Dinamo je sjajno počeo s pripremama u Rovinju, a Jakirović vjeruje da će se forma prenijeti ina mečeve HNL-a

Modri slavili 7:0

Jakirovićev Dinamo osramotio Slovence, zabio i reprezentativac BiH

Edmir Škorić

Hrvatski prvak GNK Dinamo u Rovinju je danas odigrao prijateljsku utakmicu protiv slovenskog drugoligaša Triglava i slavio je sa 7:0.

Dinamova je ovo prva utakmica u zimskim pripremama, a trener Sergej Jakirović nije mogao da računa na svoje najjače snage.

Arber Hoxha, kosovski napadač koji je sinoć potpisao i koji je kao veliko pojačanje stigao iz Slaven Belupa, danas nije dobio šansu, no sigurno će zaigrati već u narednoj utakmici.

Dinamo je poveo u 29. minuti golom Petkovića, a onda u nastavku golijada. Kulenović u 53. postiže gol za 2.0, a isti igrač tri minute kasnije pogađa za 3:0, da bi bh. reprezentativac Petar Sučić povisio na 4:0 u 64. minuti.

Minutu kasnije Halilović zabija za 5:0, potom hat-trick Kulenovića u 68. minuti s bijele tačke, da bi Kaneko u 78. minuti dokrajčio nemoćne Slovence.

Moglo je biti i uvjerljivije, bilo je još dobrih šansi za Modre, ali svakako su upisali i više nego očekivano uvjerljiv trijumf.

Sastav Modrih:

Dinamo (prvo poluvrijeme): Nevistić - Živković, Theophile, Perić (od 39. Perković), Ljubičić - Mišić - Špikić, Ademi, Baturina, Vidović - Petković

Dinamo (drugo poluvreijeme): Zagorac - Mikić, Bernauer, Perković, Graonić (od 79. Cvetko) - Sučić (od 79. Brkljača) - Kaneko, Halilović, Brodić, Rukavina - Kulenović (od 79. Šunta).

Prvenstvo u Hrvatskoj nastavlja se 23. januara zaostalim mečevima, kada će Dinamo gostovati Lokomotivi, a 20. kolo odigrat će nekoliko dana kasnije u Puli protiv Istre.

Potražite više informacija na temu HNL:

Do tada će Jakirović pokušati što bolje spremiti ekipu, a očekuje i nova pojačanja. Stigao je Kosovar, ali se i dalje na Maksimiru nadaju dolasku Josipa Brekala iz Fiorentine, a želja je i bh. fudbaler Jusug Gazibegović koji igra u Sturmu. Ostvare li mu se sve želje, Jakirović neće imati nijedan alibi ako ne stigne Hajduk i ne osvoji titulu.

Istina, zvuči puno ovih trenutnih +7 u korist vodećeg Hajduka, ali važno je da se naglasi da Dinamo ima čak dvije utakmice manje, tako da je realno očekivati da bude u borbi za titulu do samog kraja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.