Dinamo "zapalio" navijače misterioznom objavom - Zastave BiH i Kosova jedna pored druge

Dugo se čekalo...

Dinamo "zapalio" navijače misterioznom objavom - Zastave BiH i Kosova jedna pored druge

Edmir Škorić

GNK Dinamo Zagreb je danas na Instagram profilu objavio interesantan video, a ispostavilo se da je njime najavio svoje veliko ovozimsko pojačanje.

Već je postalo jasno da će nekoliko vrhunskih igrača tokom zime doći na Maksimir. Prvi je Arber Hoxha, koji dolazi iz Slaven Belupa. On je potpisao i Dinamo ga je večeras predstavio.

Fudbaler koji igra za Kosovo bio je velika želja Sergeja Jakirovića. U videu kojeg je Dinamo objavio moglo se vidjeti da neka osoba (pretpostavićemo sam novi fudbaler) postavlja zastavu Kosova pored zastave BiH, a a tu su i zastave Francuske, Japana, Sjeverne Makedonije... uglavnom zemalja odakle dolaze igrači Dinama.

Hoxha je u dresu Belupa odigrao 61 utakmicu, zabio je 12 golova te upisao pet asistencija. On će se Modrima priključiti na pripremama u Rovinju.

Oglasi

Osim njega, na Maksimiru nestrpljivo čekaju rasplet situacije oko Josipa Brekala, čiji povratak se očekuje u narednim danima.

Brekalo je čaln Fiorentine, no Dinamo radi na tome da ga dovede na posudbu do kraja sezone. I on je poput Kosovara velika želja trenera Jakirovića.

I reprezentativac BiH na meti Modrih

Osim njih dvojice, plan je da poziciju desnog beka pokrije reprezentativac BiH Jusuf Gazibegović, ali njegov dolazak iz Sturma za sada je neizvjestan.

Njegova vrijednost je četiri miliona eura, a Dinamu je to sada previše. Ipak, Dinamo želi igrača zbog zanimljive klauzule. Ona iznosi upola manje, odnosno dva miliona eura, ali mora da se aktivira isključivo do 15. januara, pa j Modrima ostalo 10 dana ako žele da završe transfer našeg defanzivca.

Reprezentativac BiH želi doći u Dinamo i smatra da je to dobar korak u njegovoj karijeri, a Dinamo je konstantno u kontaktu sa Austrijancima u nadi da će sklopiti posao.

Bh. reprezentativac je rođen u Salzburgu i igrao je za omladinske kategorije Red Bulla, da bi 2020. godine kao slobodan igrač prešao u Sturm za koji je već upisao 130 nastupa i dao tri gola uz pet asistencija. U svim utakmicama ove sezone je bio stater.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ova pojačanja Dinamu su neophodna ako planira da sustigne Hajduk i opet postane prvak. Trenutno Dinamo ima sedam bodova zaostatka, ali i dvije utakmice manje od vodećeg Hajduka.

Prvenstvo u Hrvatskoj nastavlja se 23. januara zaostalim mečevima, kada će Dinamo gostovati Lokomotivi, a 20. kolo odigrat će nekoliko dana kasnije u Puli protiv Istre.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Aferim! Traktoristi na aparatima
5 0
Ham0
Kosovo je Bosna!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi