Poznato koliko će Dinama koštati Brekalo, cifra će biti veća ako Modri osvoje titulu
Josip Brekalo u Fiorentini zarađuje 1.7 miliona eura po sezoni (Foto: EPA)

Stiže na posudbu?

Poznato koliko će Dinama koštati Brekalo, cifra će biti veća ako Modri osvoje titulu

Edmir Škorić

Tek treba da se ozvaniči transfer kosovskog reprezentativca Arbera Hoxhe iz Slaven Belupa u Dinamo, ali to je tek jedna od nekoliko želja Sergeja Jakirovića prije nastavka sezone.

Dinamo bi kosovskog fudbalera trebao platiti oko milion eura uz 10 posto od budućeg transfera. Očekuje se daHoxha dođe uskoro na ljekarski pregled i da se kompletira transfer, nakon čega će se pridružiti Modrima na pripremama u Rovinju.

Druga velika želja bivšeg trenera Zrinjskog je Josip Brekalo. Očekuje se i njegov dolazak, mada sapunica odavno traje. Navodno je otpisan u Fiorentini, s kojom uma ugovor do ljeta 2026. godine.

On zadnja tri mjeseca nije u planovima trenera Vincenza Italiana. Međutim, kako Viole imaju problema na krilnim pozicijama, žele prvo da nađu novog igrača na krilu, pa tek onda da puste Hrvata u Dinamo.

Dinamu može da bude problem visoka plata Brekala u Fiorentini, koja mu plaća 1.7 miliona eura po sezoni. Prema onome što saznaje Index.hr, Dinamo bi, u slučaju da igrača posudi do kraja sezone, plaćao igraču mjesečno 100.000 eura neto, s tim da igrač traži i bonus za eventualno osvajanje titule.

Oglasi

Dakle, Dinama bi Brekalo do kraja sezone koštao 600.000 eura, a vjerovatno i do 700.000 ako bude prvak. No, Modri ne bi imali opciju da otkupe igračev ugovor na kraju sezone iz razloga što ne mogu da udovolje njegovim platnim zahtjevima.

Brekalo je prošao sve omladinske kategorije Dinama, a za prvu ekipu je u 44 utakmice upisao 11 golova prije nego što je u ljeto 2016. prodan Wolfsburgu za deset miliona eura.

Dolaskom Hoxhe i Brekala Dinamo bi bio mnogo jači u drugom dijelu sezone i onda bi mogao razmišljati o sustizanju vodećeg Hajduka koji ima sedam bodova više, ali i dvije utakmice više od Modrih, koje čekaju i mečevi s Betisom u nokaut fazi Konferencijske lige.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Prelazni rok u Hrvatskoj traje do 15. februara, pa Dinamo nema previše vremena, ali svakako dovoljno da završi sav posao.

Jasno je da su pojačanja zagrebačkom timu potrebna jer se u prvom dijelu sezone jako mučio i zaista neočekivano prosipao bodove, a bilo je i nekih poražavajućih i sramotnih izdanja u Evropi.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
O tituli sa ovim spadalom na klupi mogu samo sanjati.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi