Trener Fiorentine se igra sa nervima Josipa Brekala, ali i svih Dinamovaca: "Nije igrao zato što..."

Hrvat nije dobio ni minut

Trener Fiorentine se igra sa nervima Josipa Brekala, ali i svih Dinamovaca: "Nije igrao zato što..."

Admin Čaušević

Josip Brekalo nije dobio ni minut od 120 minuta igre koliko je trajao meč Kupa Italija između Fiorentine i Bologne. Na kraju su Viole slavile boljim izvođenjem penala.

Već danima se špekuliše o transferu Brekala u Dinamo, a nakon što nije dobio priliku protiv Bologne mnogi su to shvatili kao signal njegovog odlaska.

Na press konferenciji poslije utakmice sasvim očekivano jedno od pitanja koje je dočekao Vicenza Italiana je to zašto hrvat nije igrao.

Italijanske novinare je zanimalo da li to znači da Brekalo odlazi sa Artemio Franchija, a trener Fiorentine je dao zagonetan izlazak.

Odlični strateg je kazao kako je glavni razlog Brekalovog neigranja promjena formacije te je tako još jednom doveo pod upitnik povratak na Maksimir.

Oglasi

"To što Brekalo nije igrao nije nikakav signal. Koristili smo drugačiji načina da napadamo protivnika i da je bilo još prilika Brekalo bi ušao."

"Odlučili smo odustati od otvaranja igre preko krila, ne vidim razlog zašto bih ga isključio iz tima. Nagađanja o transferima su korisna za napredak, ali i to oduzima koncentraciju."

"Prema meni, neko će otići, a neko drugi će doći. To je fudbal", završio je Italiano.

Možda na neki način i očekivano Italiano je odlučio ostati zagonetan do kraja te i dalje tvrdi da računa na Brekala. Međutim, situacija je drugačija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Krilni fudbaler je navodno spreman i odreći se određenog dijela novca kako bi se vratio na Maksimir i bio na oku selektora Vatrenih, Zlatka Dalića.

Međutim, sama realizacija transfera se poprilično odužila te će igra sa nervima navijača Dinama kao i samog Brekala sigurno potrajati još neko vrijeme...

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Ne znam koga zavarava, sebe ili javnost...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi