Konačno napustio Manchester

"Čestitaju mu kao da je preživio rat": Neke velike zvijezde poslale poruku Sanchu

Edmir Škorić

Engleski fudbaler Jadon Sancho pridružio se Borussiji Dortmund na posudbi iz Manchester Uniteda.

United je objavio da je 23-godišnji krilni igrač posuđen njemačkom klubu do kraja sezone. Borussia će platiti trećinu njegove plate za šest mjeseci - tri miliona eura, a Manchester United će platiti preostalih šest miliona.

U ljeto 2021. Sancho je prešao u Manchester United iz Borussije Dortmund za 85 milionha eura. Za Crvene vragove nije igrao od avgusta zbog sukoba s trenerom Erikom ten Hagom.

Nakon vijesti o transferu Jadona je u komentarima podržalo nekoliko vodećih svjetskih fudbalera, koji su mu čestitali kao da je preživio rat.

Među onima koji su mu pisali bili su igrači Real Madrida Jude Bellingham i Vinicius Junior i njegov bivši saigrač iz reprezentacije Jesse Lingard.

Sancho je na predstavljanju u novom - starom klubu ljubio grb Borussije, te dao sljedeću izjavu:

“Kada sam danas ušao u svlačionicu, osjećao sam se kao da sam došao kući. Poznajem klub iznutra i izvana, uvijek sam bio vrlo blizak s lokalnim navijačima i nikad nisam izgubio kontakt s klubom. Sretan sam što ću upoznati svoje saigrače i igrati fudbak s osmijehom na licu”, rekao je Sancho nakon povratka.

Podsjetimo, Sancho je napustio Dortmund 2021. godine, pa za 85 miliona eura prešao u redove Uniteda, ali na kraju se pokajao i poželio da se vrati u Njemačku.

On je inače jučer odmah po potpisivanju ugovora uzeo mobitel u ruke i napravio (ne)očekivanu stvar. Odmah je pobrisao sve fotogrfije na Instagramu na kojima je u opremi Manchester Uniteda.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Prethodno je bio deaktiviran sa društvenih mreža, ali sada se u potpunosti "vratio u život".

Za novi klub mogao bi debitovati već sutra u meču Bundeslige, kada Borussia bude gostovala Darmstadtu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.