Ten Hag pravi januarsku čistku, navijači u šoku - Četiri velike zvijezde narednog mjeseca odlaze
FOTO: EPA

Tvrde engleski mediji

Ten Hag pravi januarsku čistku, navijači u šoku - Četiri velike zvijezde narednog mjeseca odlaze

Esmer Oštraković

Nevjerovatne vijesti stižu iz Engleske samo nekoliko dana prije otvaranja januarskog prijelaznog roka.

Naime, uprava Manchester Uniteda postigla je dogovor sa Ten Hagom, te u januaru žele napraviti pravu čistku i prodati četiri velike zvijezde.

Navodno svaki od igrača kojeg žele prodati ima jako dobre ponude iz Saudijske Arabije i upravo tamo bi mogli nastaviti svoje karijere.

Kako prenosi jedan od najpouzdanijih izvora u Engleskoj, The Athletic, Ten Hag u januaru želi da proda četiri prvotimca.

Radi se o Casemiru, Raphaelu Varaneu, Jadonu Sanchu i Anthonyju Martialu koji broje svoje posljednje dane na Old Traffordu.

Oglasi

Sancho već odavno praktično više i nije dio kluba jer mu Ten Hag ne dopušta da se približi prvotimcima nakon svađe koju su imali.

Sa druge strane Martial i Varane povremeno dobijaju šansu da igraju, ali sve više padaju u nemilost trenera.

Obzirom da je britanski milijarder Sir Jim Ratcliffe kupio udio u klubu on i njegov tim biti će zaduženi za plaćanje pojačanja dok će se Glazersi okrenuti komercijalnoj strani.

Kako prenose mediji iz Engleske dolazak Sir Jim Ratcliffea vrlo vjerovatno će značiti i otkaze za neke ljude koji imaju "dobre pozicije" u klubu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On navodno nije zadovoljan kako neki ljudi obavljaju svoj posao, te će im u narednim danima uručiti otkaze.

Podsjetimo, Manchester United je sinoć nakon sjajnog preokreta ostvario pobjedu na svom terenu protiv Aston Ville, a za vikend gostuje kod Nottingham Foresta.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti