Sancho je čekao ovaj dan - Potpisao za Borussiju i odmah uzeo mobitel u ruke da se sveti Unitedu
Jadon Sancho je odlučio pobrisati sve stare fotografije u dresu Manchester Uniteda

Kakav potez

Sancho je čekao ovaj dan - Potpisao za Borussiju i odmah uzeo mobitel u ruke da se sveti Unitedu

Edmir Škorić

Jadon Sancho napokon je napustio Manchester United, te je danas potvrđeno da se vratio u Dortmund u redove bivšeg kluba Borussije.

Sancho je imao sukob s menadžerom Uniteda Erikom ten Hagom i zbog toga nije igrao od ljeta prošle godine, te je bilo samo pitanje dana kada će napustiti Manchester.

Na kraju je Borussia ispregovarala sa Unitedom i uspjela da dogovori njegov povratak na posudbu do kraja sezoen, te ga je i zvanično predstavilla.

Ono što Sanchu možda ne ide u prilog je to što Borussia nema prava na otkup ugovora, pa će se po završetku sezone vjerovatno odmah vratiti u Englesku.

No, to nije spriječilo fudbalera da se putem društvenih mreža sveti Crvenim đavolima. Ponovo je aktivirao svoj Instagram profil, izbrisao je potom sve fotografije u dresu Manchestera koje je ponosno objavljivao u prošlosti.

Oglasi

Engleski reprezentativac također je promijenio svoju profilnu sliku na onu na kojoj se vide samo njegovi listovi. Važno je napomenuti da na ovoj fotografiji Sancho nosi dres Borussije Dortmund.

Sancho je prethodno deaktivirao svoj račun nakon objave o svom statusu na Old Traffordu. Fudbaler je optužio Erika ten Haga da laže i ustvrdio da ga smatraju "žrtvenim jarcem". To je uzrokovalo sukob s Nizozemcem i na neki način Sanchov kraj na Teatru snova.

Novi debi za Borussiju ubrzo

Povremeni reprezentativac Engleske ponovo će igrati pred fantastičnim navijačima BVB-a, u koji je 2017. stigao iz Manchester Cityja, ali je četiri godine transferiran u United za vrtoglavih 85 miliona eura.

Ove sezone je u Premier ligi imao samo tri nastupa i na terenu je proveo tek 76 minuta. Bilo je to na samom početku sezone dok je još i bio u kakvim-takvim odnosima sa rukovodstvom kluba i Ten Hagom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sancho je ukupno za United odigrao 82 meča i dao 12 golova uz šest asitencija, dok je ipak puno više pokazao u Njemačkoj. Za prvi tim Borussije je na 137 mečeva postigao 50 golova uz čak 64 asistencije.

Već za dva dana bi nmogao imati povratnički derbi u dresu Milionera, kada će ovaj tim u sklopu 17. kola Bundeslige gostovati Darmstadtu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi