Ko tebe kamenom...

Erik ten Hag je upravo Jadonu Sanchu pokazao šta znači biti gospodin

Edmir Škorić

Jadon Sancho je jučer potpisao zvanično za Borussiju Dortmund i u Njemačku se vratio na šestomjesečnu posudbu.

Sanho je svim silama želio da napusti Englesku, što i ne čudi s obzirom na to da je posljednji put igrao još u avgustu. Erik ten Hag nije cijenio Engleza, imali su zaista loš odnos, a Sancho ga je javno blatio.

Kada je "pobjegao" iz Manchestera, te zvanično postao novi - stari igrač Borussije, Sancho je uzeo mobitel u ruke i odmah se vratio na Instagram, pa pobrisao sve slike koje je imao u dresu Crvenih đavola. Onda je dao izjavu kojom je "bocnuo" Ten Haga i bivši klub rekavši da je najzad sretan i da je našao pravi tim za sebe.

“Kada sam danas ušao u svlačionicu, osjećao sam se kao da sam došao kući. Poznajem klub iznutra i izvana, uvijek sam bio vrlo blizak s lokalnim navijačima i nikad nisam izgubio kontakt s klubom. Sretan sam što ću upoznati svoje saigrače i igrati fudbal ponovo s osmijehom na licu”, rekao je Sancho nakon povratka.

S druge strane, Ten Hag je unatoč svemu u petak dao izjavu kojom je pokazao Sanchu da je ipak jedan veliki gospodin i da se neće spuštati na njegov nivo.

"Nadam se da mu je dobro i ja mu želim svu sreću. To je to. Nadam se će mu ići dobro i da će biti jako uspješan u svom novom klubu", rekao je Ten Hag.

Sancho je tokom ove szeone odigrao tek tri utakmice za United, ulazivši sa klupe i na terenu je proveo samo 76 minuta. Bivši engleski reprezentativac očekuje da zaigra u Borussiji i da na kraju "natjera" engleskog selektora da ga pozove za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj tokom ljeta.

Upravo je kod sadašnjeg selektora Garetha Southgatea i debitovao sa samo 18 godina u oktobru 2018. godine i do sada je odigrao 23 meča i dao tir gola.

U ljeto 2021. Sancho je prešao u Manchester United iz Borussije Dortmund za 85 milionha eura. Prethodno je ponikao u akademiji Manchester Cityja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za novi klub mogao bi debitovati već sutra u meču Bundeslige, kada Borussia bude gostovala Darmstadtu. Njegov novi klub pao je tek na peto mjesto Bundeslige sa 27 bodova i cilj je da se pokuša vratiti u borbu za titulu, ali prvenstveno da izbori Ligu prvaka na kraju sezone.

U Dortmundu se s nestrpljenjem čekaju i dueli s PSV-om u osmini finala Lige prvaka u februaru. Prvi duel igra se 20. februara u Eindhovenu, a 13. marta u Dortmundu je revanš.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.