"Čestitaju mu kao da je preživio rat": Neke velike zvijezde poslale poruku Sanchu

Konačno napustio Manchester

"Čestitaju mu kao da je preživio rat": Neke velike zvijezde poslale poruku Sanchu

Edmir Škorić

Engleski fudbaler Jadon Sancho pridružio se Borussiji Dortmund na posudbi iz Manchester Uniteda.

United je objavio da je 23-godišnji krilni igrač posuđen njemačkom klubu do kraja sezone. Borussia će platiti trećinu njegove plate za šest mjeseci - tri miliona eura, a Manchester United će platiti preostalih šest miliona.

U ljeto 2021. Sancho je prešao u Manchester United iz Borussije Dortmund za 85 milionha eura. Za Crvene vragove nije igrao od avgusta zbog sukoba s trenerom Erikom ten Hagom.

Nakon vijesti o transferu Jadona je u komentarima podržalo nekoliko vodećih svjetskih fudbalera, koji su mu čestitali kao da je preživio rat.

Među onima koji su mu pisali bili su igrači Real Madrida Jude Bellingham i Vinicius Junior i njegov bivši saigrač iz reprezentacije Jesse Lingard.

Oglasi

Sancho je na predstavljanju u novom - starom klubu ljubio grb Borussije, te dao sljedeću izjavu:

“Kada sam danas ušao u svlačionicu, osjećao sam se kao da sam došao kući. Poznajem klub iznutra i izvana, uvijek sam bio vrlo blizak s lokalnim navijačima i nikad nisam izgubio kontakt s klubom. Sretan sam što ću upoznati svoje saigrače i igrati fudbak s osmijehom na licu”, rekao je Sancho nakon povratka.

Podsjetimo, Sancho je napustio Dortmund 2021. godine, pa za 85 miliona eura prešao u redove Uniteda, ali na kraju se pokajao i poželio da se vrati u Njemačku.

On je inače jučer odmah po potpisivanju ugovora uzeo mobitel u ruke i napravio (ne)očekivanu stvar. Odmah je pobrisao sve fotogrfije na Instagramu na kojima je u opremi Manchester Uniteda.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Prethodno je bio deaktiviran sa društvenih mreža, ali sada se u potpunosti "vratio u život".

Za novi klub mogao bi debitovati već sutra u meču Bundeslige, kada Borussia bude gostovala Darmstadtu.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi