Osvajač Zlatne lopte je žene i piće volio više od samog sebe, umro je u najtežim mukama!

"Ne umrite kao ja"

Osvajač Zlatne lopte je žene i piće volio više od samog sebe, umro je u najtežim mukama!

Admin Čaušević

"Odustao sam od žena i alkohola na 20 minuta, to je bila najgora odluka u mom životu", čuveni je citat možda i najvećeg fudbalskog boema koji je preminuo na bolan i tužan način. Od svega je napravio spektakl tako što je zakupio oglas u novinama.

Vjerovatno ni sam ne zna sa koliko je žena bio, a i iza njega je ostalo samo jedno priznato dijete. U pitanju je sin.Njegov najveći porok je svakako bio alkohol koji ga je na kraju koštao i života.

Nadimak mu je bio El Beatle, a svi ga znaju kao Georgea Best. Rođen je Belfastu 1946., a preminuo je 2005. godine i to nakon upale pluća.

Nekoliko dana pred smrt zakupio je oglas u novinama uz njegovu fotografiju iz kreveta te veoma znakovitu poruku: "Ne umrite kao ja!"

Bestov oglas iz novina prije smrti

Best je bez sumnje bio jedan od najboljih igrača ikada. Svjetsku slavu je stekao igrajući za Manchester United s kojim je osvojio i Zlatnu loptu.

Zbog svog šarma i izgleda bio je prva zvijezda britanskih tabloida, ali su ga njegov ekstravagantni život i brojni poroci doveli do ozbiljnih problema.

Oglasi

"Trošio sam mnogo novca na auta, žene i alkohol. Ostatak sam samo protraćio", rečenica je kojom je praktično na savršen način opisao svoj život.

Cijelog života je bio opsjednut alkoholom, čak je 1981.godine zbog određenih finansijskih problema i opljačkao jednu ženu da dođe do novca.

Best je tokom karijere osvojio i Zlatnu loptu

Sve to je došlo na naplatu kada je ušao u šestu deceniju, tako je prilikom transplantacije jetre umalo preminuo. Bilo je to 2002. godine.

Ali bez obzira na to nastavio je da pije. Posljednje dane života je proveo u Londonu. Prvo je dobio upalu bubrega, zatim je uslijedila upala pluća te otkazivanje brojnih organa. Preminuo je u novembru 2005. godine.

Na njegovoj sahrani u Belfastu bilo je prisutno više od 100.000 ljudi što dovoljno govori kakva fudbalska veličina je bio.

Oglasi

Susan George je navodno Besta ostavila jer je bio loš u krevetu

Za života je dobio jednog sina. U pitanju je danas 42-godišnji Calum Best koji je inače tv ličnost. Navodno je dobio i dvije kćerke, ali ih nikad nije priznao.

Njegova posljednja supruga je bila Alex Pursey od koje se razveo 2004. godine nakon optužbi za nasilno ponašanje.

Iako je slovio za pravog macho muškarca, čini se da u krevetu i nije bio toliko dobar pošto ga je svojevremeno Susan George ostavila nakon samo tri sedmice veze.

Bez obzira na sve o njemu i njegovim bravurama se priča i dana danas, kako o onim sa terena, tako i onim van zelenog tepiha.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi