Veliko znanje i iskustvo donosi iz Premier lige

Splićani imaju jasan plan, ali neće iskusni nogometaš još zaigrati

Snovi navijača se ispunjavaju: Svakog časa se očekuje Hajdukova objava senzacionalnog transfera

Samir Mlaćo

Sve je spremno za veliki povratak Ivana Perišića u Hajduk. Perišić je ponikao u Hajduku, no rano je otišao u inostranstvo i nije zaigrao za prvi tim.

Sada će se to desiti, a sinoć je sve potvrdio stručnjak za transfere Fabrizio Romano.

Romano tvrdi da je dogovor Hajduka i Tottenhama postignut, te da pitanje dana kada će Perišić biti predstavljen na Poljudu. Biće to veliki transfer, prava bomba u hrvatskom nogometu i među navijačima Hajduka sigurno će zavladati još veća euforija pred drugi dio sezone.

Perišić je trenutno povrijeđen, oporavlja se u Hrvatskoj i već ranije su iz Tottenhama kazali da se neće vratiti u njihov klub.

Navijači Hajduka su mjesecima pozivali Perišića prozivkom "Ivane, vrime je", a čini se da je čas kucnuo.

Hrvatski mediji prenose da će Perišić biti predstavljen najkasnije do ponedjeljka i da će se raditi o posudbi do kraja sezone, sa opcijom potpisa jednogodišnjeg ugovora.

Perišić do ljeta ima ugovor u Tottenhamu, a zatim je slobodan, te u Hajduku imaju jasan plan. Samo predstavljanje donijet će dodatni marketing Hajduku, a trenutno Splićani imaju više od 50.000 članova za nepunih 20 dana 2024. godine.

Hajdukova objava se očekuje svaki sat, a Perišić iza sebe ima tešku povredu križnih ligamenata. Odmah su se pojavile prognoze da ga neće biti do kraja sezone, no sada su mnogo bolje.

Perišić bi mogao na teren u posljednjih par kola HNL-a, a zatim proći pripreme i biti potpuno spreman za novu sezonu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Hajduk je jesenji prvak, ima sedam bodova prednosti nad Dinamom, ali Modri imaju i dvije utakmice. Sve to govori da nas očekuje pravi "rat" između Hajduka i Dinama, a tu je i Rijeka koja je također u borbi za prvaka.

Iz Dinama vjeruju da mogu odbraniti titulu prvaka, te srušiti snove Hajduka, a Splićani se nadaju da je konačno došlo vrijeme da se prekine dominacija Dinama i da Dalmacija slavi prvaka. Teško je i zamisliti kakva bi to proslava...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.