HNK Hajduk kreće po jedan od najvećih transfera u historiji: "Čekaju zeleno svjetlo..."
Veliki transfer je na pomolu (AP Photo/Boris Grdanoski)

Romano najavio

HNK Hajduk kreće po jedan od najvećih transfera u historiji: "Čekaju zeleno svjetlo..."

Midhat Šljivak

HNK Hajduk radi na jednom od najvećih potpisa u historiji kluba. Njegovo ime je Ivan Perišić.

Ugledni italijanski novinar Fabrizio Romano objavio je večeras kako rukovodstvo Hajduka čini sve kako bi ovog januara završilo transfer reprezentativca Hrvatske Ivana Perišića.

Iskusni 34-godišnji krilni napadač Tottenhama trenutno je van terena zbog teže povrede koljena, no bez obzira na to, splitski tim će ga, po informacijama Romana, pokušati angažovati.

"Hajduk još uvijek sanja o Ivanu Perišiću. Koliko znam, dat će sve od sebe da se posao završi u januaru. Njegov oporavak od povrede koljena ide dobro, dosta zavisi hoće li ljekari potvrditi da može igrati prije maja", poručio je Romano.

Dakle, potpis će zavisiti od mišljenja ljekara. Ako pokažu zeleno svjetlo, Perišić će gotovo sigurno stići na Poljud do kraja ovog mjeseca.

Oglasi

Ove sezone u dresu Spursa hrvatski fudbaler odigrao je samo šest utakmica i upisao je dvije asistencije, a zatim je došla teška povreda koja ga je mjesecima odvojila od terena.

Ivan Perišić ima vrhunski karijeru

Ivan Perišić će početkom februara proslaviti 35. rođendan i očigledno je došlo vrijeme za smiraj velike karijere. Neće mu biti nimalo krivo ako dođe u voljeni Hajduk.

On je iz kluba otišao 2006. godine. Nije stigao da debituje za prvi tim, a potom je igrao za Sochaux, belgijske Roeselare i Club Brugge, te Borussiju Dortmund, Wolfsburg, Inter i Bayern.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ivan Perišić potpisuje autograme (Foto: EPA)

Osvojio je brojne trofeje gdje god da je igrao, ali najdraži su mu svakako uspjesi sa selekcijom Hrvatske s kojom je bio srebreni i bronzani na prvenstvu svijeta.

Za Hrvatsku je nastupio 129 puta i postigao je 33 pogotka.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi