U Hrvatskoj je realizovan najjači transfer ove zime: Zbog jednog čovjeka strahuju Hajduk i Dinamo!
Foto: Vlado Kos/CROPIX

Bogato iskustvo ima i kvalitetan CV, a dolazi da napravi velike stvari

U Hrvatskoj je realizovan najjači transfer ove zime: Zbog jednog čovjeka strahuju Hajduk i Dinamo!

S. Mlaćo

I dok se Dinamo i Hajduk pojačavaju, velike stvari rade i ostali klubovi iz HNL-a. Iz NK Osijek stigle je potvrda transfera u kojem se mnogo pisalo u proteklom periodu.

Naime, u Split je stigao Jose Boto i on će biti novi sportski direktor kluba. U današnjem nogometu pozicija sportskog direktora svakako je jedna od najbitnijih za funkcionisanje kluba, a Boto iza sebe ima bogato iskustvo, velike transfere i CV vrijedan svake hvale.

Zbog toga i nije čudo što su ga hrvatski mediji najavili kao najjači transfer ove zime, a očekuje se da Boto bude predstavljen danas ili sutra.

Boto je prije mjesec dana boravio u Osijeku, a imao je nekoliko ponuda. Saslušao je čelnike hrvatskog kluba, oni su mu iznijeli svoju viziju i sada je rekao 'da'.

Sve će se sada u Osijeku promijeniti. Boto će sigurno željeti da napravi velike stvari i neće prolaziti mnoge stvari koje ranije jesu. Iza njega su veliki transferi, to želi napraviti u Osijeku i sigurno se neće dozvoliti prosjekom.

Oglasi

Ko je Jose Boto?

Boto je svojevremeno bio član čovjek skaut službe portugalske Benfice, a time je upoznao i južnoameričko tržište. Benfica je tu pronalazili sjajne igrače za "male" novce, a onda ih prodavala u evropske velikane za sjajan novac.

Više od pola milijarde eura je zaradila Benfica na taj način, a još uvijek se priča o Davidu Luizu koji je doveden za pola miliona eura, a zatim prodan u Chelsea za 25 miliona eura. Victor Lindelof je kupljen za 50.000 eura, a zatim je otišao u Manchester United za čak 35 miliona eura.

Otišao je u ukrajinski Shakhtar Donetsk, a zatim u grčki PAOK koji je učinio velike stvari da ga dovede. Ukrajinci su ostali "svezanih ruku", PAOK je ispunio sve zahtjeve i doveo ga. PAOK je na kraju ostao bez titule prvaka, jedini je to klub u kojem Boto nije napravio velike stvari, no čini se da to sada dolazi na svoje.

PAOK je sada lider na tabeli i očigledno da je Boto posložio kockice za budućnost.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Boto sigurno "igricu" ima u malom prstu. Brojne veze, velika poznanstva i ime koje je stvorio biće presudno. Osijek može ponuditi sjajan novac i potreban je čovjek koji će od miliona eura napraviti 20-30 miliona. Bota to radi sjajno i sada želi nastaviti, te tako uzdrmati i Hajduk te Dinamo.

Osijek je nakon prvog dijela sezone na četvrtom mjestu SuperSport HNL i ima 27 bodova, čak četrnaest manje od Hajudka, jesenjeg prvaka.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi