Džanan Musa meč završio sa 12 poena (Foto: EPA)

Euroliga

Real Madrid se obrukao kao što odavno nije, Džanan Musa je nešto i pokušavao

Edmir Škorić

Košarkaši Real Madrida doživjeli su jako težak poraz u meču 22. kola Eurolige od domaćeg Monaca, koji je slavio sa 98:76.

Sa samo jednim porazom je Real ušao u ovaj meč i, kao i u 99 posto slučajeva, imao ulogu favorita, ali je bez Tavaresa i Llulla potpuno uništen od strane Francuza, koji su ostvarili 11. i jako važnu pobjedu, dok će Real svejedno ostati lider unatoč porazu sa omjerom 19-2.

Serijom 6:0 Monaco otvara ovaj duel, odlazi ubrzo na +9 (11:2), imao je potom i dvocifrenu prednost, u jednom trenutku prve četvrtine i 12 poena prednosti, a na kraju tog perioda bilo je 33:20.

U drugoj četvrtini Monaco je povećao prednost, bilo je i maksimalnih +20, a na poluvremenu 56:40. Najviše što su vodili Francuzi bilo jeu trećoj četvrtini kada je bilo 29 razlike i već tada je bilo jasno da se Kraljevi ne mogu oporaviti.

Težak poraz bio je neminovn za oslabljeni Real, koji već za dva dana dočekuje Bilbao u ACB ligi, a onda 25. januara dočekuje Olympiakos u još jednom euroligaškom derbiju. Do kraja mjeseca odigraće mečeve protiv Gran Canarije u gostima 28. januara u ACB ligi, te 30. januara dočekuje Maccabi u Euroligi.

James Loyd je predvodio Kneževe noćas sa 19 poena, dok je Mike James imao fantastičnih 15 poena i 13 asistencija i definitivno prvo ime susreta. Dobra partija i Dialla sa 14, te Motiejunasa sa 13 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kod Reala je najefikasniji bio reprezentativac BiH Džanan Musa koji je ubacio 12 poena uz 4 skoka i 1 asistenciju za 20 minuta igre.

Osim njega, dvocifreni su još bili Rudy Fernandez i Fabian Causeur sa 11 i 10 poena, ali dojam je da su mnogi igrači Reala zakazali i da nisu bili raspoloženi za utakmicu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.