Srbi kipte od bijesa zbog poruke od 'braće Grka' u Atini: "Mi vas j*bemo, Hrvatska vas..."

Ovom se nisu nadali

Srbi kipte od bijesa zbog poruke od 'braće Grka' u Atini: "Mi vas j*bemo, Hrvatska vas..."

Edmir Škorić

Košarkaši Partizana trenutno igraju euroligaški meč u Atini protiv Panathinaikosa.

Velika borba vodi se između domaće i gostujuće ekipe u važnoj utakmici Eurolige, a Begrađane je u Atini dočekalo neugodno iznenanđenje.

Naime, osvanuo je uvredljiv transparent na kojem piše: "Mi vas j*bemo, Hrvatska vas j*be. Vaša braća su zaključana u školi".

"Ovako nešto bi moralo da naiđe i na reakciju Evrolige, jer ovo nisu poruke kojima je mjesto na sportskim borilištima", požalio se srbijanski Kurir.

Oglasi

Iako Grke smatraju braćom, Srbi su sada doživjeli žestoke uvrede. Inače, navijači Panathinaikosa poznati su po dobrom odnosu sa navijačima Dinamo Zagreba.

Grupa navijača ovog atinskog kluba pomagala je Bad Blue Boysima u napadu na navijače AEK-a u Atini, kada je nažalost jedan od njih smrtno stradao.

Jedno je sigurno, navijači Partizana neć Grcima zaboraviti ovaj 'gest' od večeras i sigurno je da će se potruditi za revanš u Beogradu prvom prilikom.

Inače, prije utakmice su košarkaši Partizana izašli na teren u majicama sa likom nedavno preminulog trenera Dejana Milojevića.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Uz to stajala je i tužna poruka koja glasi "I najveći borci nekada odlaze...".

Top Komentari

user1676114259
Ima li sta o Musi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi