Real u Minhenu razbio Bayern, Džanan Musa ponovo odigrao sjajan meč

Euroliga

Real u Minhenu razbio Bayern, Džanan Musa ponovo odigrao sjajan meč

Edmir Škorić

Košarkaši Real Madrida su u okviru 20. kola Eurolige gostovali u Minhenu ekipi Bayerna, te su ostvarili novu pobjedu rezultatom 92:71.

Real nastoji zadržati prvo mjesto u Euroligi, a večeras je stigao do 18. pobjede, pa je ostao na samo dva poraza.

Rijetke su ekipe koje su uspijevale ove sezone da se nose sa Realom. Bayern je u određenim periodima to uspijevao, no od početka je tim iz Madrida vodio glavnu riječ na parketu.

Nakon prve četvrtine Real je vodio 24:18, da bi tokom druge dionice došao do dvocifrene prednosti. Bilo je i +15 u jednom momentu, ali je to Bayern uspio malo da smanji do odlaska na domor. Prvo poluvrijeme završeno je rezultatom 36:45.

Tokom treće četvrtine Real je održavao dvocifrenu prednost, a stvari se nisu puno mijenjale ni u zadnjoj četvrtfini. Uglavnom su Kraljevi imali sve u svojim rukama.

Sjajan je u timu Reala ponovo bio Džanan Musa sa 16 poena i jednom asistencijom. Vincent Poirier je ubacio 18, Mario Hezonja 17, a Sergio Lull 13 poena.

Francisco je sa 14 poena bio najefikasniji u deklasiranoj ekipi Bayerna, dok je Argentinac Bolmaro meč završio sa 11 poena. Niko više kod domaćih nije bio dvocifren.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ranije su već završena dva meča 20. kola. Fenerbahče je nakon velikog preokreta savladao Partizan sa 91:76, iako su gosti iz Beograda prethodno vodili 17 razlike.

U Francuskoj Monaco je sa 93:83 savladao ekipu Baskonije. Mike James je predvodio Monaco sa 26 poena, dok je Marcus Howard na drugoj strani ubacio 33 poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti