Drama i prekid u Madridu: Musa u svom elementu na kraju uzbudljive utakmice
FOTO: EPA

Sjajan meč u Euroligi

Drama i prekid u Madridu: Musa u svom elementu na kraju uzbudljive utakmice

H. Zilić

Španski derbi u 21. kolu regularnog dijela Eurolige odigrali su Real Madrid i Valencije, a gledaoci su vidjeli veoma uzbudljivu utakmicu koja je u regularnom dijelu okončana rezultatom 82:82, a nakon produžetka otišla je u korist Reala 96:86.

Valencija bolje otvara duel, igrali su sjajno u prvoj četvrtini koju su na kraju dobili rezultatom 16:24.

Kraljevi uzvraćaju u drugoj četvrtini, dobili su sa 19:16, ali Valencija je na odmoru imala +5 (35:40).

Nakon toga problemi u dvorani u Madridu. Pokvario se semafor, a drugo poluvrijeme je kasnilo sa početkom skoro pola sata.

Kada je napokon počelo drugo poluvrijeme Real se vratio u utakmicu i istu preokrenuo u trećoj dionici koju je dobio sa 23:15.

Valencija bolje otvara posljednji period serijom 3:6 i osam minuta prije kraja rezultat je glasio 61:61. Četiri minute prije kraja Valencija ima +6 (64.70).

Oglasi

Ipak, Real se i u toj situaciji vraća u susret i ulazimo u uzbudljivu završnicu Na 80 sekundi prije kraja Llull pogađa trojku za vodstvo reala 77:75, a do kraja meča prava drama. Real je imao 82:79, a onda tri sekunde prije kraja sa zvukom sirene Harper od tablu pogađa trojku za 82:82 i vodi meč u produžetke.

U produžecima bolja je bila ekipa Reala i slavila rezultatom 96:86. 

U redovima Reala odličan je bio Tavares sa double-double učinkom od 18 poena i 19 skokova, Campazzo je ubacio 19, a Llull 16 poena.

Naš Džanan Musa je večeras u dresu reala na parketu proveo 27 minuta, ubacio 13 poena, dodao tri soka i dvije asistencije.

Kod Valencije raspoloženi su bili Davies sa 19 poena i dva skoka, Jones je ubacio 17 poena, dodao tri skoka i šest asistencije.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, 21. kolo:

Real Madrid - Valencia   82:82 (96:86) - nakon produžetka

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi