Oglasio se i sportski direktor FK Sarajevo

Mnoge zvijezda čestitale Perišiću povratak u Hajduk, a na Poljudu pričaju samo o komentaru Ibričića

Endin Čaušević

Hajduk je prije dva dana izazvao totalni "zemljotres" potvrdom da je Ivan Perišić stigao na posudbu iz Tottenhama, te da će konačno zaigrati u prvom timu voljenog kluba. Povratak Perišića na Poljud je već danima glavna tema, a na objavu reprezentativca Hrvatske imun nije ostao ni Senijad Ibričić.

Perišić je odlučio da se vrati u klub u kojem je počeo svoju karijeru, ali za prvi tim Hajduka nikada nije debitovao jer je još kao omladinac otišao u francuski Sochaux.

U Evropi je napravio sjajne rezultate igrajući za Borussiju Dortmund, Bayern i Inter, te je nakon avanture u Tottenhamu odlučio da je vrijeme da se konačno vrati kući. Ta vijest odjeknula je Balkanom, a u Splitu vlada prava euforija.

Hajduk je povratak Perišića ozvaničio u petak, a ubrzo nakon toga i hrvatski reprezentativac je na Instagramu poručio da se vratio kući.

Perišićeva objava postala je hit na Instagramu jer su se oglasili mnogi poznati fudbaleri, a imun na njegov povratak u Hajduk nije ostao ni Senijad Ibričić.

Sportski direktor FK Sarajevo najbolje dane svoje igračke karijere proveo je u Hajduku i nedavno je priznao da mu je žao što na Poljudu nije završio karijeru. Ibričić je ostavio Perišiću komentar, odnosno emotikon srca u bojama kluba iz Splita.

   Komentar Senijada Ibričića na objavu Ivana Perišića da se vratio u HNK Hajduk

Pored Ibričića na Perišićevu objavu reagovali su, između ostalih, Dejan Lovren, Fabrizo Romano, Richarlison, Sergio Reguilon, Radja Nainggolan, Dejan Kuluševski i mnogi drugi.

Perišić je trenutno van terena jer je u septembru doživio tešku povredu koljena, te se na njegov debi u dresu Hajduka mora još malo sačekati.

Prema posljednjim informacijama Perišićev oporavak ide po planu i on bi se na teren mogao vratiti za dva mjeseca.

Također, Perišiću je najvažnije da se u potpunosti oporavi jer želi biti spreman za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj. Zlatko Dalić sigurno računa na njega, ali Perišić mora biti u potpunosti spreman za igru.

On je u Hajduk stigao na posudbu do kraja sezone, a potom se očekuje da s klubom s Poljuda potpiše jednogodišnji ugovor nakon što mu istekne saradnja s Tottenhamom.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U bogatoj karijeri ovaj 34-godišnjak nastupao je za Sochaux, KSV Roesalare, Club Brugge, Dortmund, Wolfsburg, Inter, Bayern i Tottenham. Za Hrvatsku je na 129 mečeva zabio 33 gola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.