Rakitić čestitao Perišiću, a ovaj mu na leđa stavio sve Hajdukovce širom svijeta
Mnogo toga lijepog prošli su i u reprezentaciji Hrvatske

Velika euforija trese Split, ali i cijelu Dalmaciju

Rakitić čestitao Perišiću, a ovaj mu na leđa stavio sve Hajdukovce širom svijeta

Samir Mlaćo

Dolazak Ivana Rakitića probudio je posebne emocije kod navijača Hajduka.

Vratio se Ivan kući, prozivali su ga navijači mjesecima i sada im je ispunio veliku želju. Stigao je povrijeđen, na posudbu iz Tottenhama, no za dva mjeseca trebao bi biti u pogonu.

Debi će biti posebna stvar, a sam je dobio veliki broj čestitki. Mnoge je objavio na Instagramu, a jedna je stigla od Ivana Rakitića.

Rakitić je u Sevilli, u poznim je igračkim godinama i svi Hajdukovci vjeruju da bi i on mogao da dođe u Split. Zaradio je sasvim dovoljno novca, iako bi i u Hajduku imao sigurno sjajne finansijske uslove.

Učinili su to Nikola Kalinić, Marko Livaja, a sada i Ivan Perišić, pa zašto ne i Rakitić?

Oglasi

Rakitić je na Instagramu podijelio objavu o potpisu Perišića i napisao: "Čestitam, debeli! Bravo". Popularni Raketa objavio je i fotografiju sa finala Evropske lige gdje hoda sa medaljom oko vrata, ali i šalom Hajduka.

Time je jasno pokazao da Hajduk ima prednost u njegovom srcu i da je spreman pojačati 'bile'. Perišić mu je sada odlučio odgovoriti na veoma zanimljiv način.

"Sada neke tebe malo pilaju. Sorry", napisao je Rakitić. Na "pilanje" je mislio u stilu da navijači Hajduka sada krenu u akciju dovođenja Rakitića na sebi svojstven način.

Rakitića su pozivali uz poruku "vrime je", te nisu birali načine da se poruka širi na svakom mogućem mjestu, širom svijeta. Na kraju je Ivan rekao 'da', te je jučer predstavljen, a iz kluba su naveli da će igrati za 1 euro, odnosno biti na posudbi do ljeta, te zatim potpisati ugovor sa Hajdukom.

"Odbio sam dosta ponuda, bilo ih je. Svi su znali da je vrlo moguće da ću doći ovdje. Počeli smo još u septembru pričati da bih došao u januaru, ali se onda dogodila ta povreda, najteža u mojoj karijeri. Sad sve dobro ide, nadam se da će sve biti ok", kazao je Perišić jučer na predstavljanju.

Dotakao se i toga da navijači nisu birali načine da ga privole da dođe u Hajduk, tamo gdje je počeo, ali gdje nije zaigrao za prvi tim.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Dosadio sam ja vama i vi meni. S jedne strane je bilo lijepo, ali prošlog ljeta je bilo malo pretjerano, nije baš bilo ugodno. I na ulici, zbog djece i porodice, nije bilo baš lako, ali prošlo je. Sad sam tu, idemo raditi i idemo probati izvući najbolje iz ove priče. Pozivam navijače da nas prate još više i da svaku utakmicu napune Poljud."

Kada je Rakitić u pitanju, on ima 35 godina i ugovor do ljeta ove godine. Nastupao je i za mlade selekcije Basela, te FC Schalke 04, ali i Barcelonu. Za reprezentaciju Hrvatske upisao je čak 106 nastupa i dodao 15 pogodaka.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1574859714
Znaci Ivan Rakitic dosao u Hajduk i sam sebi pisao i komentarisao. E moji novinarcici,amateri,neznalice
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti