U Splitu jučer sreća zbog Perišića, danas strepnja zbog informacije o Livaji
Livaja u duelu sa Dinamom Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Hajduk nadigrao lidera poljskog prvenstva

U Splitu jučer sreća zbog Perišića, danas strepnja zbog informacije o Livaji

Samir Mlaćo

Ivan Perišić je jučer ozvaničio povratak u Hajduk i navijači splitskog kluba su itekako sretni.

Perišić dolazi na posudbu iz Tottenhama, a pitanje je da li će zbog povrede moći nastupiti u drugom dijelu sezone. Ipak, potpisat će novi ugovor sa Hajdukom već na ljetnoj pauzi i onda spreman dočekati nove izazove.

Dok je Perišić glavna tema, kako u Hrvatskoj, tako i šire, Splićani su danas odigrali prijateljski meč u Umagu i pokazali snagu.

Rival je bio poljski Slask, inače lider u toj zemlji, a Hajduk je slavio 3:1 i potvrdio da ima kvalitetnu momčad koja je sa pravom jesenji prvak SuperSport HNL-a.

Hajduk je danas poveo u 75. minuti preko Marka Livaja, ali onda problemi za Splićane. Naime, samo minut kasnije Livaja je morao napustiti igru, a razlog je pvoreda zadnje lože i sada svi opravdano strahuju u Splitu pred važan meč nastavka sezone protiv Rijeke na Poljudu naredne nedjelje.

Da li je Livaja izašao iz predostrožnosti ili je riječ o povredi koja će donijeti određenu pauzu, ostaje da se vidi.

Oglasi

Slask je izjednačio u 79. minuti sa 11 metara, no vrlo brzo Nikola Kalinić pogađa za 2:1.

Kalinić se ove zime opet priključio Hajduku i čelnici kluba su saopštili da će igrati za 1 euro, te tako pomoći klub na putu ka ostvarenju cilja - tituli prvaka.

Konačnih 3:1 postavio je Sahiti. Hajduk je na pripremama ranije savladao Aluminij te Fehervar, dok je remizirao sa slovenskim Koprom.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Treba istaći da je Slask igrao i sa zagrebačkim Dinamom ove zime, te upisao poraz 3:2. Taj meč obilježio je napadač Dinama Bruno Petković koji je ljutito napustio teren jer je bio razočaran uslovima za igru.

Hajduk i Dinamo tako uskoro nastavljaju bitku za prvaka, a već za tri dana Dinamo igra zaostali meč protiv Lokomotive na Maksimiru.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti