U petak je sve bilo bajno i sjajno, a već danas je otkrivena bolna istina o Ivanu Perišiću
Foto: Tom Dubravec/Cropix

Hajdukovci su napravili spektakl, ali...

U petak je sve bilo bajno i sjajno, a već danas je otkrivena bolna istina o Ivanu Perišiću

Admin Čaušević

Ivan Perišić je konačno postao igrač Hajduka. Godinama su navijači Bijelih prizivali njegov dolazak, a dočekali su ga u petak kada je potpisan ugovor na 18 mjeseci i platu od 1 euro za legendarnog Vatrenog. 

"Vrime je", godinama su navijači Hajduka poručivali Perišiću. San je ispunjen u petak, 19. januara u popodnevnim satima. Sve je bilo bajno i sjajno.

Međutim, u svemu postoji jedan gorak okus. Postavlja se pitanje da li će Perišić uopšte moći pomoći Hajduku u borbu za titulu koja se čeka skoro dvije decenije.

Kao što je poznato Hrvat se oprovalja od teške povrede koljena, stradali su ligamenti i na teren sigurno neće prije sredine proljeća i to je ono što može da brine sve u splitskom klubu, iako to naravno niko od njih neće javno priznati.

Prilikom predstavljanja otkriveno je da će Perišić na teren tek krajem aprila, a do tada će Hajduk odigrati veliki broj utakmica, neke od njih će biti i direktni okršaji za titulu.

Oglasi

Tako Perišić neće igrati za Bijele u najvažnijim mečevima pošto će od 30. marta do 13. aprila igrati mečeve protiv Dinama, Rijeke i Osijeka.

Prema nekim prognozama bivši član Tottenhama, Bayerna i Intera bi za Hajduk mogao debitovati protiv Rudeša 27. aprila i to na Poljudu. Nema sumnje da bi tada uslijedio istinski spektakl.

Kako sada stvari stoje Mislav Karoglan će na Perišića moći računati tokom mečeva protiv Varaždina, Istre, Gorice i Lokomotive kada bi moglo i presuditi njegovo iskustvo i kvalitet.

Iskusni ofanzivac je odlučan u namjeri da se što prije vrati na teren. Tako je poslije obavljenog predstavljanja u petak, odmah otišao na rehabilitaciju.

Perišić će na teren tek krajem aprila

Cilj ovog 34-godišnjaka je svakako da zaigra na Evropskom prvenstvo zbog čega bi forsiranje i preuranjeni povratak na teren mogli biti mač sa dvije oštrice.

Oglasi

"Povreda je prisutna, ali radim svaki dan. Vidjet ćemo kad ću se vratiti ne teren. Jedva čekam da krene sve to, počeo sam trčati prije petnaestak dana. Sve je ok i nadam se da ću što prije biti na terenu", rekao je on na predstavljanju.

Inače, Hajduk nikad nije bio konkurentiji za naslov u posljednjoj deceniji kao što je to slučaj u ovoj sezoni. Bijeli su jesen okončali na prvom mjestu i na proljeće će se sigurno pitati za mnoge stvari u Supersport HNL-u.

Perišić će igrati za 1 euro

Inače, Perišić u Hajduku igrati za platu od 1 eura mjesečno, ali će u ugovoru imati posebnu klauzulu koja se odnosi na bonuse za dostignuća na terenu.

Međutim, neke informacije govore da legendarni član Vatrenih ima džentlementski ugovor sa Splićanima prema kojem bi mogao otići u slučaju dobre ponude.

Na Poljudu od Perišića svakako najveće stvari očekuju tek u sezoni 2024/25 jer je konačno cilj napraviti i evropski iskorak te izboriti plasman u grupnu fazu UEFA-inih takmičenja.

Zanimljivo da će Bijeli u svlačinici imati dvojicu igrača s platom od jednog eura pošto je isti ugovor nedavno potpisao i Nikola Kalinić. To sve govori koliko su Splićani ujedinjeni u svom planu da konačno skinu Dinamo sa fudbalskog trona Hrvatske. 

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Nek radi/igra od kuce ?
2 0
E.Car
Došao je i to je sa jedne strane plus za Hajduk pa makar ni minute ne odigrao ove sezone. Pozitivno će djelovati na ekipu da je on tu i svi će sa više motiva napast na titulu. Sa druge strane treba ga spremiti za EP i ne treba forsirati njegov povratak na teren. Da hoće naš Džeko barem još jednu utakmicu odigrat za Želju a ne sezonu ja bih bio sretan!!!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi