Brazilac u centru pažnje

Gabriel Jesus banovan na legendarnoj igrici, izgubio 40.000 dolara, pa se saznalo kakva je varalica

Endin Čaušević

Napadač Arsenala, Gabriel Jesus, našao se u centru pažnje zbog velike neugodnosti koju je doživio zbog igrice Counter-Strike 2. Brazilac se požalio da je njegov profil banovan, a onda je htio propasti u zemlju kada se saznalo šta se zapravo desilo.

Poznato je da mnogi fudbaleri vole igrati videoigrice i dosta slobodnog vremena provode za kompjuterima, a većina ih igra online i krije svoj identitet.

Međutim, ima i fudbalera koji ne kriju koje igrice vole da igraju, a jedan od njih je Gabriel Jesus koji ponajviše uživa u legendernoj igrici Counter-Strike.

Jesus je priznao da dosta slobodnog vremena provodi igrajući online ovu igricu na koju je potrošio ogromnu sumu novca kako bi kupio sve one najbolje stvari koje Counter-Strike može da ponudi.

Ipak, sve to sada mu je propalo nakon što je banovan s online igranja Counter-Strikea. Njegov nick na igrici nije bio poznat javno, ali je isti otkrio na Twitteru prije nekoliko dana kako bi pokušao da vrati svoj profil.

Gabriel Jesus se javno oglasio i otkrio da je njegov profil banovan i tražio je od nadležnih za legendarnu igricu da mu pomognu da isti vrati.

No, to je samo pokrenulo novi problem za Gabriela Jesusa jer su iz Counter-Strikea javno objavili zašto je on banovan i nakon toga za Brazilca više nije bilo povratka.

On je zbog sramote htio propasti u zemlju jer je javno objavljeno da je banovan jer je varao i nije igrao fer. Za sebe je govorio da je odličan Counter-Strike igrač, no ispalo je na kraju da je prevarant.

Također, engleski mediji pišu da je Gabriel Jesus izgubio čak 40.000 dolara zbog banovanog profila. Uložio je ogroman novac, a imao je i popularno oružje M4A1 S Hot Rod koje košta čak 800 dolara.

Da stvar bude gora ban koji je Gabriel Jesus dobio obično je trajan i on gotovo sigurno neće dobiti svoj profil nazad, niti će moći da proda sve te stvari koje je posjedovao kako bi vratio barem dio novca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.