Trpio je poniženja Pepa Guardiole, pukao je i raskrinkao slavnog trenera: "Eto, takav je on"

Gabriel Jesus sve ispričao

Trpio je poniženja Pepa Guardiole, pukao je i raskrinkao slavnog trenera: "Eto, takav je on"

Midhat Šljivak

Pep Guardiola važi za jednog od najboljih trenera svijeta, ali u odnosima s igračima često zna pretjerati i oni koji nisu žestoki momci zbog njega završe u suzama. Gabriel Jesus je zbog španskog stručnjaka napustio Manchester City prošlog ljeta i otišao je u Arsenal, a sada je sjajni napadač otkrio i razloge što je svim silama želio pobjeći od menadžera Građana.

Gabriel Jesus je u ljeto prošle godine za 45 miliona funti prešao iz Manchester Cityja u Arsenal. Bilo je to poprilično iznenađenje za sve, ali je Brazilac učinio sve kako bi pobjegao od Pepa Guardiole.

Godinu dana kasnije 26-godišnji napadač odlučio je otkriti kako je njegov nekadašnji menadžer izuzetno težak čovjek koji ga je dovodio do suza odlukama koje nisu bile shvatljive baš svima.

Brazilac je prelomio nakon odluke Guardiole da u utakmici Lige prvaka ispred njega šansu u napadu dobije lijevi bek Oleksander Zinchenko.

"U utakmici Lige prvaka protiv PSG-a kod kuće, stavio je Zinchenka koji je lijevi bek na poziciju lažne devetke. To je bilo ludo jer dan prije na treningu Zinchenko uopšte nije bio planiran i ja sam trebao biti tu. On me i dalje zbog toga zeza", priča Jesus i nastavlja:

Oglasi

"Dva sata pred utakmicu održali smo sastanak i odmarali smo. Saopštio je početni sastav. Nije mi više bilo do jela. Otišao sam i zaplakao. Pozvao sam mamu i rekao joj da samo želim ići odavde. Čovjek je stavio lijevog beka na mjesto lažne devetke. Poludio sam."

"Nisam se zagrijavao. Kulirao sam i nije mi bilo dobro. Mbappe je zabio za njih i Guardiola me pozvao da uđem. Asistirao sam i zabio i dobili smo s 2:1", govori Jesus i zaključuje:

"U jednoj drugoj utakmici sam bio uvjeren da ću igrati, ali nisam. S njim je bilo dosta takvih situacija. Nije nimalo lako. Zbog takvih stvari sam odlučio otići. Nisam tu više želio ostati ni trenutka", rekao je Gabriel Jesus.

Brazilski napadač je dres Cityja oblačio 236 puta i ima učinak od 95 golova i 46 asistencija. Statistika bi mu definitivno bila i jača da je imao veće povjerenje Guardiole i da nije često propuštao utakmice.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prošle sezone povrede su ga zaustavile da pokaže sve što može u dresu Arsenala. Odigrao je 33 utakmica i zabio je 11 pogodaka uz osam asistencija. Ipak, nova sezona je blizu i Brazilac će biti udarna igla Topnika u napadu na svoj nekadašnji klub.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
Mojne njesra mali, nikad ti vise u životu nećeš imati statistiku koju si imao dok je Pep bio tu.. pazi molim te, trebao je tebe startati umjesto aguera hahahah .. i čuj nazvao mamu i plakao joj hahaha sad shvatam onu proslavu sa telefonom na uhu hahahahahah
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi