Leži na terenu i zna da mu je "karijera gotova", svijet se divi onome što je uradio Leandro Trossard

Fantastičan pogodak Belgijanca za Arsenal

Leži na terenu i zna da mu je "karijera gotova", svijet se divi onome što je uradio Leandro Trossard

Endin Čaušević

Fudbaleri Arsenala danas su pred svojim navijačima deklasirali Crystal Palace sa 5:0 u meču 21. kola engleskog Premiershipa. Meč na Emiratesu obilježio je Leandro Trossard koji je postigao fantastičan pogodak.

Topnici danas nisu imali milosti prema svom gradskom rivalu, te su Crystal Palace poslali kući s pet golova u mreži.

Ekipa Arsenala danas je bila jednostavno nezaustavljiva, te su navijači ovog kluba uživali u sjajnom fudbalu. Sve je počelo već u 11. minuti kada je Gabriel zabio gol za 1:0 nakon što ga je uposlio Rice.

Do drugog gola domaći su stigli u 37. minuti kada se u centru pažnje našao nesretni golman gostiju Henderson koji je postigao autogol.

Međutim, detalj koji je obilježio današnju utakmicu na Emiratesu desio se sredinom drugog poluvremena, a belgijski reprezentativac Leandro Trossard pokazao je kakav je majstor.

Oglasi

Prvo je Crystal Palace imao korner, a potom su igrači Arsenala odigrali fantastičnu kontru. Gabriel Jesus je asistirao za Trossarda koji je svojom majstorijom oduševio navijače na Emiratesu.

Trossard je sjajnim lažnjakom "bacio na leđa" jednog defanzivca Crystal Palacea, a potom je zabio gol za 3:0. Sjajan pogodak Belgijanca možete POGLEDATI OVDJE.

Konačan udarac gostima zadao je Gabriel Martinelli u sudijskoj nadoknadi kada je u svega dva minuta zabio dva gola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Martinelli je u 94. minuti zabio pogodak za 4:0, a već u narednom napadu Brazilac ponovo izlazi sam na Hendersona i postavlja konačnih 5:0 za Arsenal.

Arsenal je s ova tri boda treći i izjednačio se s Manchester Cityjem koji je drugi i koji ima meč manje, dok od lidera Liverpoola ima dva boda manje, ali također meč više. Crystal Palace je na 14. mjestu sa 21 bodom.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Bravo, VELIKI korak za TOP6..
1 0
Robijasi_It
Kakav je gol dao bgt pa nesto obicno sam na golmana
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi