Navijači Arsenala bijesni na Artetu - Španac im sa samo jednom rečenicom srušio snove

Nikome se nije dopalo ono što je rekao nakon utakmice

Navijači Arsenala bijesni na Artetu - Španac im sa samo jednom rečenicom srušio snove

Esmer Oštraković

Arsenal je danas doživio i treći vezani poraz, a ovaj put na Emiratesu ih je sa 2:0 savladala ekipa Liverpoola.

Obzirom da je ovaj poraz došao u okviru FA Kupa, Arsenal je tako večeras završio svoj nastup u ovom takmičenju za ovu sezonu.

Uprkos porazu Topnici su dominirali većim dijelom utakmice, ali jednostavno svoje šanse nisu pretvorili u golove.

"Odigrali smo dobro, kreirali smo dovoljan broj prilika. Samo smo još trebali pobijediti, ali smo izgubili jer ne kapitaliziramo ono što napravimo. To nam treba da na kraju budemo pobjednici.

Kada ste bolji od najboljeg tima u Evropi i napravite toliko prilika... Nisam vidio da je neka ekipa uradila ovo protiv Liverpoola kao mi večeras", rekao je Arteta.

Svjestan je da sve to nije bilo dovoljno jer njegova ekipa nije postigla gol.

Oglasi

"Nije dovoljno. Realnost nam kaže da nije dovoljno. Ne igramo gore od Liverpoola, a obzirom na sve još uvijek sam sto posto uz tim.

Tako je kako je, moramo nastaviti igrati i biti efikasniji."

Priznao je da pauza dolazi u najbolji momenat.

"Moramo se restartovati i ova pauza je dobra. Dolazi u dobro vrijeme i igrači će vidjeti šta osjećam prema njima, ali i oni prema meni.

Oglasi

Postoje neki ljudi koji bježe kada stvari postanu teške. Sada kada su stvari teške idemo da vidimo gdje smo", izjavio je Arteta.

Sa jednom rečenicom Arteta srušio snove navijačima Arsenala

Obzirom na formu u kojoj se nalazi Gabriel Jesus, te da mu Nketiah nije dobra zamjena, navijači Arsenala nadali su se da će Arteta u januaru dovesti novog napadača.

Ipak, to se neće desiti. Barem je to rekao trener Arsenala i tako je srušio snove svojim navijačima.

"Trenutno nam to ne izgleda realno. Moj posao je da igrači koji su tu napreduju", jasan je bio Arteta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Da li će mu Gabriel Jesus i Nketiah u vrhu napada biti dovoljni da osvoji neki trofej? Navijači Arsenala sku jako skeptični po tom pitanju.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tutumaca
Jeste pame
0 0
King_Kenny
...e moj Pasteta,pa gdje ces na Liverpool...i u prvenstvu vas je sudija spasio sigurnog poraza,rukama ste hvatali loptu po kaznenom prostoru da ne dodje do Salaha...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi