Očito su sve samo špekulacije

Benzema u Real Madridu? Stigao je jasan odgovor od Francuza

Edmir Škorić

Samo šest mjeseci nakon dolaska u Saudijsku Arabiju, Karim Benzema želi da se vrati u Evropu i 36-godišnji francuski napadač nada se da će se to uskoro dogoditi, iako njegov klub Al-Ittihad želi da ostane.

Francuz je ljetos napustio Real Madrid i prešao u redove aktuelnog prvaka Saudijske Pro lige. Dobio je ugovor vrijedan 200 miliona eura, ali ubrzo je shvatio da je pogriješio i sada želi da se vrati.

Postoji veliki broj glasina o tome kako Benzemu žele evropski velikani, a prema posljednjim informacijama, nije isključeno da opet obuče dres Reala. Navodno je trener Reala Carlo Ancelotti zainteresovan za Benzemu i zatražio je od Florentina Pereza da ga dovede.

Sada je sve te špekulacije razjasnio Benzemin brat Gressy (31), koji je na Instagramu napisao: "Laž".

Otkako je Benzema ugasio profile na društvenim mrežama, njegov brat djeluje i kao njegov portparol.

Potpisivanje Real Madrida s Benzemom u dobi od 36 godina bio bi nepraktičan potez, pogotovo imajući u vidu da je njihov fokus na izgradnji održive budućnosti.

Florentino Perez već je osigurao mladu jezgru potrebnu za isto, s tim da želi još kvalitetnog napadača i lijevog beka koji bi mogao biti tu godinama koje slijede. Smatra se da su to Kylian Mbappe iz PSG-a i Alphonso Davies iz Bayerna.

Ali nije nikakva tajna da Benzema želi da se vrati u Evropu. Iako možda priča o Realu nije realna niti istinita, u engleskim medijima se spominje mogućnost da prvi put zaigra u Premier ligi jer ga želi Manchester United.

Potražite više informacija na temu La Liga:

I bivši Benzemin klub, Lyon, takođe je u redu zainteresovanih timova, ali je pitanje ko može da udovolji zahtjevima Francuza koji u Saudijskoj Arabiji godišnje ima 50 miliona eura.

Benzema je doživio najuspješnije razdoblje svoje karijere u Realu, osvojivši Ligu prvaka pet puta (2014., 2016., 2017., 2018. i 2022.) i Ballon d'Or (2022.).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.