Ancelotti je Perezu izgovorio ime igrača kojeg hitno želi ove zime, ovaj ostao "ukopan"

Nije nemoguće

Ancelotti je Perezu izgovorio ime igrača kojeg hitno želi ove zime, ovaj ostao "ukopan"

Edmir Škorić

Florentino Perez kao predsjednik Real Madrida godinama radi sjajan posao, naročito kada govorimo o transferima. Zajedno s Carlom Ancelottijem pravi tim za budućnost, a može se reći da im ide jako dobro s obzirom na to da neki najbolji mladi fudbaleri današnjice nose upravo dres španskog velikana.

Radi se i dalje na transferu Kyliana Mbappea iz PSG-a i to bi bio kec na desetku, ali ta operacija nije nimalo laka. Čas je Mbappe na korak od Reala, čas je "jasno da ostaje u PSG-u" i ko zna kada će se ta sapunica završnici. No, ako se Mbappe pridruži Viniciusu, Bellinhamu, Endrickum Rodrygu... jasno je kakav arsenal fudbalskog talenta će posjedovati najtrofejniji klub na svijetu.

Dok se još ne zna hoće li Mbappe doći ili ne, Carlo Ancelotti želi imati vrhunskog napadača u ostatku sezone, pa je otišao kod Florentina Pereza i zatražio dolazak jednog igrača, a kada je izgovorio njegovo ime, Perez je ostao ukopan. Bio je naravno iznenađen, ali pokušaće da ispuni želju svog trenera.

Još ljetos je napustio Real, ali eto već sada ga žele vratiti. Karim Benzema je imao sukobe sa Al-Ittihadom i zbog toga je izrazio želju da ode iz Saudijske Arabije, iako je ljetos dobio ugovor na tri sezone i ukupno 300 miliona eura.

Oglasi

Nije prošlo ni godinu dana, a Francuz nije sretan u arapskom fudbalu i odlučio je otići. Nije zadovoljan u novoj ekipi i traži izlaz, iako neće biti nimalo lako.

Al-Ittihad ne želi da Benzema ode bez obzira na njegove frustracije, a Francuz bi, u slučaju da se izbori za to, prednost svakako dao Realu.

Ancelotti smatra da bi Benzema mogao dobiti od Arapa dozvolu da dođe u Madrid na posudbu do kraja sezone, a da se potom vrati na Bliski istok. Plan je to Madriđana, uvjereni da će Mbappe već biti tu na ljeto, a do tada bi se oslonili na usluge svog bivšeg i dugogodišnjeg napadača.

Francuz je za Real odigrao 648 utakmica, postigao 354 gola i upisao 165 asistencija. Osvojio je sve što se osvojiti može, dok je prethodno u Lyonu na 148 mečeva dao 66 golova uz 27 asistencija.

Oglasi

Mnogi klubovi su navodno zainteresovani za Benzemu, ali on uporno demantuje te glasine i tvrdi da će ostati u Saudijskoj Arabiji.

"Čista laž! Mediji iz Francuske ne znaju šta da izmisle. Što je laž veća, to bolje", kazao je Benzema.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Benzema se našao na velikom udaru kritika nakon prvog dijela sezone jer navijači Al Ittihada nisu zadovoljni njegovim igrama, te su očekivali od njega da igra na nivou kao što je to radio u Real Madridu.

Benzema je zbog udara javnosti izbrisao profile s društvenih mreža i otišao na odmor, te je suspendovan jer je na pripreme Al Ittihada kasnio čak 17 dana.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mr.Objektivac
Je li bas ukopan ostao?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi