S Otoka stižu vijesti koje su uzdrmale Madrid: "Alphonso Davies potpisuje, ali ne sa Realom"

Gdje ide Kanađanin?

S Otoka stižu vijesti koje su uzdrmale Madrid: "Alphonso Davies potpisuje, ali ne sa Realom"

Edmir Škorić

Vrijeme i život se mijenjaju, tako da je sudbina mnogih igrača zaista neiskontrolisana, nešto što se može dogoditi s Alphonsom Daviesom, fudbalerom Bayerna koji je navodno na pragu potpisa za Real Madrid. Ili možda nije?

Real Madrid jednim dijelom radi na sadašnjosti, a drugim na vlastitoj budućnosti. Florentino Perez sa svojim saradnicima i uz Carla Ancelottija pravi poteze koje smatra najboljim za kraljevski klub. Sve se uglavnom sada vrti oko Kyliana Mbappea kojeg u Madridu žele od ljeta. Francuz bi trebao da bude najveće, ali ne i jedino pojačanje.

Ipak, dosta toga se vrti i oko kanadskog reprezentativca Alphonsa Daviesa, koji nema namjeru produžiti ugovor s Bayernom koji traje do ljeta 2025. godine, zbog čega bi klub mogao da bude prisiljen da ga proda na kraju aktuelne sezone i to, kako to biva u takvim situacijama, po nešto jeftinijoj tarifi.

I dok se u Madridu nadaju dolasku jednog od najbržih i najboljih bekova na svijetu, pouzdani engleski novinar David Ornstein ima drugačiji pogled na ovu situaciju sa Daviesom.

"Interes Real Madrida je dobro dokumentiran, ali posljednje što sam čuo je da je novi ugovor Bayerna bio superiorniji, pa osim ako se to nije promijenilo ili se naknadno promijeni, očekuje se da će Alphonso Davies produžiti saradnju sa Bavarcima", poručio je Ornstein.

Oglasi

To pokazuje da se čelnici bavarskog giganta neće tako lako predati, jer žele izbjeći ponavljanje slučajeva Tonija Kroosa i Davida Alabe, koji su na sličan način u prošlosti napuštali Minhen i odlazili u Madrid.

Ipak, Perez i svi u Madridu nisu zabrinuti, oni vjeruju da će presuditi volja igrača, kao i u slučaju Judea Bellinghama, a ne ugovor kluba te da je kod Daviesa takva da jedva čeka da obuče kraljevski dres.

Bayern će nastaviti da pravi pritisak na igrača u želji da produži ugovor, ali na koncu, Kanađanin sam bira gdje će nastaviti karijeru.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Unatoč svim problemima koje ima sa postavom, Thomas Tuchel je sinoć protiv Union Berlina Daviesa ostavio na klupi i to se protumačilo kao neka vrsta "kažnjavanja" fudbalera koji već dugo ne prihvata novi ugovor i gleda prema izlaznim vratima.

Ako je vjerovati novinaru iz Engleske, a zaista je pouzdan, vrlo je moguće da se stvari polako okreću na mlin Bayerna, mada će gotovo sigurno sapunica trajati još mjesecima.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676235346
On je vec Realov mozete vi pisat sta hocete
0 0
ubnt
Izmišljanje vijesti nije novinarstvo, već bezobrazluk.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi