Donio pobjedu Frankfurtu

Fudbalska inteligencija kakva ranije nije viđena, čudesno šta je večeras izveo Mario Gotze

Endin Čaušević

Fudbaleri Eintracht Frankfurta s minimalnih 1:0 pobijedili su Mainz na svom terenu u meču 19. kola, a junak je bio Mario Gotze koji je zabio gol za pobjedu i pokazao kakav nivo fudbalske inteligencije posjeduje.

Na Deutsche Bank Parku u Frankfurtu večeras je otvoreno 19. kolo njemačke Bundeslige u kojem je domaći Eintracht uspio s minimalnih 1:0 da pobijedi Mainz.

Frankfurt je bio bolji u večerašnjem meču i zasluženo slavio što najbolje pokazuje statistički podatak da igrači Mainza za 90 minuta utakmice nisu imali niti jedan jedini udarac u okvir gola domaćih.

Domaći su su druge strane prijetili golu Mainza, a odlučujući trenutak utakmice desio se u 73. minuti kada je iskusni Mario Gotze zatresao mrežu Mainza.

Gotze je pokazao u ovoj situaciji nevjerovatnu fudbalsku inteligenciju i zabio je gol, te na njegovu sreću nije bio u ofsajdu.

Naime, William Pacho je došao do jedne odbijene lopte, te je štoper Frankfurta šutirao s nekih 25 metara udaljenost, a Gotze koji je bio u kaznenom prostoru fantastično reaguje i potpuno iznenađuje goste.

Gotze je odlučio da zaustavi udarac svog saigrača i izašao je sam na golmana, te je iz drugog pokušaja uspio da loptu pošalje u mrežu Mainza.

Fantastičnu reakciju nekadašnjeg igrača Borussije Dortmund i Bayerna možete POGLEDATI OVJDE.

Igrači Mainza su se bunili i smatrali da je Gotze bio u nedozvoljenoj poziciji, ali reagovale su sudije iz VAR sobe i poručile da je sve bilo čisto i da je to regularan gol koji je na kraju odlučio pobjednika u ovom meču.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Frankfurt je ovom pobjedom stigao na šesto mjesto na tabeli sa 31 bodom, dok je Mainz na tek 16. mjestu sa svega 11 bodova i utakmicom manje u odnosu na večerašnjeg rivala.

Gotze je ove sezone u dresu Frankfurta upisao 25 nastupa u svim takmičenjima, zabio je dva gola i dodao tri asistencije. U klub je stigao na ljeto 2022. godine iz PSV-a za tri miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.