Ponajveća nada bh. fudbala zabila je gol godine - Golman nije imao šanse da zaustavi bombu
Niko Kovač ima top u nozi - Sada bi mu mogao donijeti nagradu za najbolji gol 2023. godine.

U-19 Bundesliga

Ponajveća nada bh. fudbala zabila je gol godine - Golman nije imao šanse da zaustavi bombu

E. Ganibegović

Ako govorimo o najvećim nadama bh. fudbala u ovom trenutku, ne može se izostaviti sjajni 18-godišnji veznjak Eintrachta iz Frankfurta i kapiten U-19 reprezentacije Bosne i Hercegovine, Niko Kovač.

Korpulentni defanzivni veznjak igra sjajno u mlađim uzrastima Eintrachta i u reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Na 13 utakmica ove sezone, iako mu to nije primarni posao, postigao je tri gola. Jedan od njih je bio zaista prava ljepotica.

Primio je Niko Kovač loptu na ivici kaznenog prostora protivnika i ispalio bombu u dalji ugao. Neodbranjivo je to bilo za golmana.

Taj gol izabran je za najljepši pogodak U-19 njemačke Bundeslige u mjesecu septembru 2023. godine. Kao jedan od 12 najboljih golova mjeseca konkuriše i za gol godine.

Oglasi

Glasati mogu svi klikom ovdje. Gol Nike Kovača je u ovom momentu prvi s 37% glasova. 

S bh. juniorima Niko Kovač u elitnom krugu kvalifikacija

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine koju s kapitenskom trakom predvodi Niko Kovač koncem prošle godine osigurala je elitni krug kvalifikacija za EURO.

Naši momci su odigrali sjajan kvalifikacioni turnir u Luksemburgu. Najprije smo remizirali sa Azerbejdžanom (0:0), a zatim savladali Luksemburg 1:0. U posljednjem kolu poraženi smo od Nizozemske sa 3:0, no imali smo razloga za slavlje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Niko Kovač je do sada upisao 10 nastupa za U-19 selekciju BiH i postigao jedan gol. Iako je mogao igrati za Njemačku ili Hrvatsku odabrao je Bosnu i Hercegovinu i nema sumnje da će, ako ovako nastavi, u budućnosti postati i A reprezentativac naše zemlje. 

Top Komentari

limvotemirvah
Bravo decko! Ovaj momak zaista pokazuje veliki potencijal. Nadam se da ce ga Mirva dovesti. Ako se ne mogne nametnuti u nasem prejakom veznom redu, zasto ga ne poslati u nasu fijalu, Velez, na posudbu? Oni su za nas Gulija napravili igracem.
1 0
Sanska_Prangija
Fenomenalan ciklus odigrali, azerberdzanom 0-0, luksemburg tukli 1-0, a od holandjana tricu kasirali.. pa ko ovdje koga laze
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi