Moglo je sve biti drugačije

VAR poništio penal za Barcu, Xavi se okreće i u kameru nešto govori, sada otkriveno i šta

Edmir Škorić

Fantastičnu utakmicu odigrali su Barcelona i Villarreal u 22. kolu španske La Lige, a na kraju je viđemo osam golova uz senzacionalnu pobjedu Žute podmornice rezultatom 5:3.

Utakmica je bila zaista spektakularna. U 22. minuti je VAR poništio gol gostujućem fudbaleru Morenu, ali se on u 41. minuti "ispravio" i postigao pogodak za 0:1.

U 54. minuti novi šok za Katalonce, čiju mrežu trese Akhomach, a onda slijedi preokret Barcelone. Prvo Gundogan pogađa za 2:1 u 60., zatim asistira Pedriju az 2:2 u 68. minuti, a Baily autogolom u 71. minuti donosi domaćinu prvi put vodstvo na ovom duelu.

Villarreal je preko Guedesa u 84. izjednačio na 3:3, zbog čega se Barcelona morala otvoriti jer je trebala pobjedu, no u nadoknadi prima dva pogotka iz kontri.

No, prije tih golova, bila je jedna diskutabilna situacija kada je sudija gledao monitor i vagao je li ili nije penal za Barcelonu. Kada je sve dobro analizirao, pokazao je da penala nema. Xavi se tada okrenuo prema kameri i nešto rekao.

Isprva nije bilo jasno šta, no čitači s usana otkrili da je izgovorio: "Šteta". Sorleth i Morales su nakon toga postigli po jedan gol i dokrajčili Barcu.

Ko zna šta bi bilo da je dosuđen penal, ali to je več hipotetičko razmišljanje, Barceloni ostaje da razmišlja šta i kako dalje, jer očito postoje problemi u timu i rezultati u posljednje vrijeme su daleko od dobrih.

Potražite više informacija na temu La Liga:

S 44 boda Barca ostaje treća, no sada već ima 10 bodova zaostatka za vodećim Realom, koji je danas nakon preokreta slavio u gostima kod Las Palmasa (2:1). Dva boda manje od Reala ima Girona, koju sutra očekuje nimalo lako gostovanje Celti u Vigu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.