Javio se Anthony Joshua i otkrio detalje

Hrvatu je sve crno pred očima: Hrgović dobio tešku šamarčinu uz bolno prizemljenje!

Admin Čaušević

Iako je jedan od najboljih svjetskih boksera čini se da Filih Hrgović uopšte ne slovi za atrktivnog rivala. Novo poniženje i bolan udarac dobio je danas od nikog drugog nego Anthonyja Joshuee, njegovog nesuđenog protivnika.

Iako je prvi izazivač po IBF-u, organizatore borbi to previše i ne zanima te Hrgović uopšte ne dobija priliku da održi meč karijere.

Kao njegov rival se već dugo vremena spominjao Joshua, ali je Britanac otkrio detalje zašto i zbog koga je preskočio borbu za El Animala.

Nakon svega je upitno da li će uopšte u skorije vrijeme dobiti priliku da se bori protiv najzvučnijih imena kao što je Joshua.

Stvar je kristalno jasna. Britanac je imao u vidu borbu sa Hrvatom, ali kada je dobio poziv da se borit protiv Francisca Ngonnoua, automaski je prekrižio 31-godišnjeg Zagrepčanina.

"Mislio sam da ću se boriti protiv Wildera, jer su ugovori potpisani, a to je svakako veliki meč", započeo je Britanac te nastavio:

"To je još uvijek nevjerovatna borba, to je okršaj između Velike Britanije i SAD-a, sve te dobre stvari u promotivnom smislu..."

"Onda je bila situacija s FlipomHrgovićem, zatim situacija s Ruizom."

"Ona su na stol stavili Francisa, a moj tim je rekao: 'Ovo je dobra prilika Saudijskoj Arabiji protiv ovog protivnika. Što kažeš?' Rekao sam: "Idemo odmah".

Bez obzira što je godinama boksuje vrhunski i karijeri i dalje nema poraza (17-0) Hrgović tako još uvijek neće dobiti priliku da odradi meč kojeg će gledati cijeli svijet.

Sjajni Hrvat očitio nije interesantan promoterima, ali i drugim bokserima što je potvrdio i Joshua koji je za rivala izabrao Ngonnou koji je u karijeri odradio jedan meč i to egzibicioni protiv Tysona Furyja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.