Eddie Hearn potvrdio: Anthony Joshua protiv Filipa Hrgovića za IBF pojas!
Hrvatski teškaš imat će priliku za meč života protiv Joshue

Meč života za hrvatskog teškaša

Eddie Hearn potvrdio: Anthony Joshua protiv Filipa Hrgovića za IBF pojas!

Midhat Šljivak

Britanski promotor Eddie Hearn potvrdio je večeras kako će se za IBF pojas prvaka teške kategorije u narednoj godini boriti Anthony Joshua i Filip Hrgović.

Anthony Joshua i Filip Hrgović će u 2024. godini odlučivati prvaku svijeta teške kategorije po IBF verziji. To je protekle noći potvrdio promotor Eddie Hearn.

Nakon što je AJ lagano sredio Otta Wallina nakon pet rundi uz poraza Deontaya Wildera od Josepha Parkera, planovi su Hearnu pokvareni i neće biti velikog obračuna AJ-Wilder. Umjesto toga slijedi borba s Hrgovićem.

"Potpisali smo borbu s Wilderom, ali on je izgubio večeras. Možda je to i dobra stvar jer AJ želi postati trostruki prvak svijeta. Bit će borba AJ vs Hrgović za svjetsku titulu", rekao je Hearn.

Oglasi

Datum potencijalne borbe bit će poznat uskoro. Bit će to duel za IBF pojas koji će ostati upražnjen nakon borbe Oleksandr Usyk - Tyson Fury za apsolutnog prvaka svijeta.

Zbog klauzule o revanšu i činjenice da je IBF naredio da je Hrgović naredni izazivač za titulu, pojas će biti napušten i slijedi obračun El Animal vs AJ.

Hearn: "Anthony Joshua je najbolji teškaš svijeta"

Uvjeren je Eddie Hearn kako je AJ trenutno najbolji teškaš svijeta i da je trenutno nepobjediv. Zadivljen je izvedbom protiv Wallina.

"Vratio se. Uvjeren sam da je ovakav Anthony Joshua najbolji teškaš na svijetu. S ovim fokusom, s ovim timom, uvjeren sam da je nepobjediv. 2024. godina će biti velika za njega", istakao je Hearn.

I sam AJ najavljuje velike stvari i povratak na vrh teške kategorije.

"Imamo mnogo veće ambicije od ovog. Ne slavim pobjede u malim borbama. Slavit ću kada osvojim pojas", riječi su britanskog boksera.

On je u karijeri sada na omjeru od 27-3, a Filip Hrgović je pobjedom nad Markom de Morijem došao do omjera na 17-0.

Top Komentari

sirkrajvosa
Razgulit će ga Hrgović
0 2
Alfred
Hrgović tokom karijere nije imao ozbiljnog protivnika. Jošua će ga vratiti u amaterski boks gdje realno i pripada.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi