Ovo je cifra koju je Filip Hrgović izgubio jer je Anthony Joshua izabrao lakši plijen

AJ izabrao Ngannoua

Ovo je cifra koju je Filip Hrgović izgubio jer je Anthony Joshua izabrao lakši plijen

Midhat Šljivak

Anthony Joshua i Francis Ngannou predvode spektakularnu boksersku noć koja se 8. marta održava u Saudijskoj Arabiji. Iste večeri u ring bi trebao i Filip Hrgović protiv Josepha Parkera, no može da žali što on nije protivnik Britancu jer će Ngannou zgrnuti milione dolara u džep.

Filip Hrgović je bez dileme jedan od najboljih teškaša svijeta i kao takav nije rado viđen protivnik za mnoga velika imena. El Animal teško nalazi protivnike i zbog toga do sada osim Zhilei Zhanga nije imao neko respektabilno ime među rivalima.

Ipak, sjajnim boksom se uspio izboriti za mjesto obaveznog izazivača Oleksandera Usyka po verziji IBF. To znači da bi se ove godine trebao boriti za upražnjeni pojas, ali će prvo morati prijeći preko Josepha Parkera koji ga je izazvao na meč 8. marta.

Pobjeda hrvatskom bokseru donosi vjerovatni obračun s Joshuom za titulu, ali porazom rizikuje dosta jer može izgubiti status izazivača i ostao bi bez ogromnih cifri koje donosi eventualni meč s Joshuom, ali i potencijalno s drugim velikim šampionima u budućnosti.

Činjenica da ne boksa s Joshuom u martovskom terminu u Saudijskoj Arabiji ostavila je Hrgovića bez barem 10 miliona dolara. Toliko bi samo od borbe trebao zaraditi Francis Ngannou, a cifra će vjerovatno biti značajno veća.

Oglasi

Kada se u nju ubroje procenti od prodaje prijenosa, te brojni sponzori, Kamerunac će, po nekim pretpostavkama, kući odnijeti najmanje 20 miliona dolara.

S obzirom na to da Hrgović nije zvijezda kao Ngannou, cifre za njega bi bilo nešto manje, ali bi se bez ikakve dileme popele na oko 10 miliona dolara.

Hrvatski teškaš će imati priliku da dođe do ove cifre. Pobjeda nad Parkerom mu donosi obračun s Joshuom i to za titulu prvaka svijeta, a tu će biti lova do krova.

Predator želi šokirati svijet

Francis Ngannou je bokserski debi imao krajem oktobra prošle godine. Umalo je šokirao svijet u meču s Tysonom Furyjem kojeg je Britanac na kraju dobio.

WBC šampion svijeta očigledno je olako shvatio bivšeg UFC prvaka. To ga je gotovo žestoko koštalo jer je bio u nokdaunu, ali je nekako kroz sudijske kartice uspio doći do trijumfa.

Sada se Predator vraća u borbi s Joshuom. Najavljuje spektakl i nokaut i vidjet ćemo kako će se razvijati njegov meč s nekadašnjim šampionom svijeta.

AJ želi ponovo na tron teške kategorije. Ngannou je za njega samo usputna stanica i 8. marta će silno željeti da okonča bokserske snove snažnog Kamerunca.

Top Komentari

user1676286668
Hahaha koji naslov izabrao lakši plijen pa ovaj kockasti nije ni lagan a nije ni plijen on je sparing partner za ostale boksere.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi